Δεν ήταν δα και κάποια έκπληξη. Για την ακρίβεια, θα ήταν εάν συνέβαινε ο αντίθετο. Ο Βασίλης Σπανούλης πρόσθεσε ακόμα ένα «παράσημο» σε μία σπουδαία καριέρα, καθώς έγινε ο άνθρωπος που συμπλήρωσε την κορυφαία δεκάδα της προηγούμενος δεκαετίας στη Euroleague, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια Αρχή.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι αυτός που άλλαξε την σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης της ομάδας τα τελευταία χρόνια και αυτός που την οδήγησε σε δύο συνεχόμενες κατακτήσεις Euroleague (2011-12, 2012-13) τους «ερυθρόλευκους», όπου και κατέκτησε ισάριθμες φορές το βραβείο του MVP του Final Four.

Έτσι, μαζί με τον συμπαίκτη του στους Πειραιώτες, Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Δημήτρη Διαμαντίδη, γίνεται ο τρίτος Έλληνας που μπαίνει στους καλύτερους δέκα της διοργάνωσης.

Μέχρι τώρα η διοργανώτρια Αρχή έχει ανακοινώσει τους Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Λούκα Ντόντσιτς, Γιώργο Πρίντεζη, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νάντο ΝτεΚολό, Σέρχιο Γιουλ, Δημήτρη Διαμαντίδη και Μίλος Τεόντοσιτς. Πλέον, η δεκάδα είναι γεγονός και ο Βασίλης Σπανούλης είναι εκείνος που ολοκληρώνει την All Decade Team.