Αφού έβαλε τους ψηλούς της Ρεάλ στα καλάθια, ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για την απεργία, τον Ίβκοβιτς, τον Σπανούλη αλλά και την απόφασή του να αγωνιστεί τραυματίας στο Μουντομπάσκετ.

Μπορεί στη διάρκεια του περασμένου Μουντομπάσκετ να… εξαπέλυσε τις περισσότερες βόμβες τριών πόντων για λογαριασμό της Εθνικής ομάδας και γενικότερα να είχε κατά κύριο λόγο περιφερειακή συμπεριφορά, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα πάντως, νίκησε κατά κράτος τη “front-line” της “βασίλισσας της Ευρώπης” και συνεπικουρούμενος από τους Σπανούλη και Τεόντοσιτς, συνέβαλε τα μέγιστα στην σπουδαία νίκη (82-66) που πέτυχαν οι “ερυθρόλευκοι”, παίζοντας για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τους. Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουρούση που αν κι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο 5ο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού, τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 22 λεπτά συμμετοχής. Μετά το τέλος του αγώνα και πριν αποχωρήσει από το Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”, ο 26χρονος διεθνής Καρδιτσιώτης σέντερ μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο εφετινό πρόσωπο του Ολυμπιακού.

– Κατ’ αρχήν, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε αν περίμενες τόσο πειστική εμφάνιση από την ομάδα σου και τόσο ευρεία νίκη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας;

«Τις τελευταίες μέρες ο coach μας είχε προετοιμάσει για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι… Μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανελλήνιο κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις για να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε όσο περισσότερο έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι ενώπιον του κόσμου μας… Ξέραμε καλά ότι δεν βρισκόμασταν στο επίπεδο ετοιμότητας της Ρεάλ, ωστόσο, αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, κατορθώσαμε να γυρίσουμε τον αγώνα και στο τέλος να πάρουμε μία σπουδαία νίκη με 16 πόντους διαφορά, η οποία στο μέλλον δεν αποκλείεται να μας χρησιμεύσει στις ισοβαθμίες…»

– Πάντως, η Ρεάλ αν και θεωρητικά πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό, δεν το απέδειξε μέσα στο γήπεδο…

«Το καλό για μας ήταν ότι δύο μέρες πριν είχε δώσει ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπιλμπάο και θεωρώ ότι ήταν αρκετά κουρασμένη… Αυτό, βέβαια, δεν μειώνει σε τίποτε τη νίκη μας, γιατί καμία ομάδα δεν κατεβαίνει για να χάσει στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα…»

– Συμφωνείς ότι υπό άλλες συνθήκες, ο Ολυμπιακός θα δυσκολευόταν να ανατρέψει τόσο γρήγορα μία διαφορά 9 πόντων; Πόσο μάλλον απέναντι σε μία ομάδα του βεληνεκούς της Ρεάλ Μαδρίτης… Στους περισσότερους που βρέθηκαν στο ΣΕΦ, δόθηκε η εντύπωση ότι ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες υπάρχει μία αμοιβαία εμπιστοσύνη…

«Στα πέντε χρόνια που είμαι στην ομάδα, έχουμε γυρίσει αρκετά παιχνίδια αλλά όχι τόσο εύκολα όπως με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά σε μεγάλο βαθμό, αυτό που είπες ισχύει και είναι εντυπωσιακό γιατί ακόμη είναι πολύ νωρίς, ενώ έχουμε καινούριο προπονητή κι αρκετούς νέους παίκτες! Αυτό, βέβαια, στην περίπτωση του κ. Ίβκοβιτς δεν ισχύει γιατί ο ίδιος γνωρίζει όσο λίγοι ξένοι προπονητές την ελληνική πραγματικότητα, αλλά αυτό που για μας τους παίκτες έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι η εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο coach στη διάρκεια του αγώνα. Σαν παίκτης δεν μπορείς να μην σέβεσαι απεριόριστα έναν τέτοιο προπονητή…»

– Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός ότι πολλές φορές είναι και πολύ αυστηρός και μπορεί να ξεφύγει από τα όρια… Αυτό σας ξενίζει ή το αποδέχεστε πλήρως;

«Μέσα στο πρόγραμμα είναι τόσο οι φωνές όσο και τα… μπινελίκια! Δεν μας ξενίζουν καθόλου… Στο κάτω-κάτω αν δεν σου φωνάξει ο προπονητής, σημαίνει ότι περνάς απαρατήρητος. Σεβόμαστε απόλυτα τον τρόπο λειτουργίας του προπονητή μας…»

– Στον αγώνα με τη Ρεάλ πάντως, κάποια στιγμή που ο κόσμος δεν φώναζε και στο γήπεδο επικρατούσε ησυχία, ο κ. Ίβκοβιτς ακούστηκε να σου μιλάει με ένταση…

«Δεν μου έκανε κάποια παρατήρηση απλά μου είπε: “Γιάννη, τέσσερα λεπτά έμειναν… Βγάλτε τώρα στο γήπεδο όση ενέργεια σας έχει μείνει…»

– Την πρώτη εμφάνιση του Σπανούλη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πώς την είδες; Σε ρωτάω γιατί γνωρίζεις καλά τον Βασίλη τόσο σαν παίκτη όσο και σαν άνθρωπο…

«Είχε λίγο άγχος γιατί ήθελε να παίξει καλά αλλά είναι μεγάλος παίκτης και με τη βοήθεια των συμπαικτών του το ξεπέρασε και στο 2ο ημίχρονο ήταν καταπληκτικός! Είμαι σίγουρος ότι φέτος θα δούμε έναν εξαιρετικό Σπανούλη…»

– Το πρώτο δείγμα του Ολυμπιακού, δημιούργησε την εντύπωση ότι κάτι καινούριο και σπουδαίο δημιουργείται στον Πειραιά… Εσύ ενστερνίζεσαι αυτό τον άνεμο αισιοδοξίας που πνέει στις τάξεις των φιλάθλων σας;

«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να το πούμε αυτό… Ήταν απλά το πρώτο επίσημο παιχνίδι εντός έδρας και ακόμη βρισκόμαστε πολύ πίσω από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας… Η πορεία θα δείξει…»

– Εσύ πως κατόρθωσες να έχεις τόσο σημαντική αγωνιστική προσφορά σε άμυνα κι επίθεση, με δεδομένο ότι θεωρητικά δεν πρέπει να έχεις ξεπεράσει πλήρως τον ύπουλο τραυματισμό σου στο χέρι (κάταγμα στο 5ο μετακάρπιο) που σε ταλαιπώρησε και κατά τη διάρκεια του Μουντομπάσκετ;

«Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι στην Τουρκία έπαιξα με σπασμένο χέρι! Αγωνίστηκα με δική μου ευθύνη γιατί ήθελα να βοηθήσω την Εθνική ομάδα… Αυτή η απόφαση με ανάγκασε να περάσω έναν πολύ δύσκολο μήνα γιατί μετά κατάλαβα πόσο λάθος έκανα… Παρ’ όλα αυτά δεν μετανιώνω και είχα ενημερώσει σχετικά και την ομάδα μου. Αυτό που έχει σημασία είναι τώρα βρίσκομαι στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας και σε αυτό με βοήθησε πολύ η στάση του coach. Όταν η ομάδα αναχώρησε για την Τουρκία για το τουρνουά της Μπαντίρμα, μου ζήτησε να παραμείνω στην Αθήνα για να κάνω ειδική εντατική αποθεραπεία. Αυτές οι 4-5 μέρες με βοήθησαν και όταν πλέον ήρθε η ώρα να προπονηθώ με την ομάδα, αισθανόμουν πολύ καλύτερα. Ακόμη βέβαια, δεν είμαι έτοιμος και χρειάζομαι λίγο χρόνο τόσο αγωνιστικά όσο και σωματικά… Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρχε περίπτωση να λείψω στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα…»

– Πότε υπολογίζεις ότι είσαι απολύτως έτοιμος;

«Όταν μπαίνεις να παίξεις σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι όπως αυτό με τη Ρεάλ, πάντα ενέχει ο κίνδυνος να ξαναχτυπήσεις… Το χέρι μου ακόμη με πονάει αλλά σιγά-σιγά ο πόνος γίνεται ολοένα και λιγότερος. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υποβληθώ σε νέες εξετάσεις και τότε θα έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα… Ακόμη πάντως, προσέχω πολύ στις προπονήσεις…»

– Πριν κλείσουμε, οφείλουμε να σε ρωτήσουμε πότε και αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα…

«Κοίτα, θεωρώ ότι οι περισσότεροι παίκτες θέλουμε να παίξουμε γιατί η φυσική μας θέση βρίσκεται μέσα στο γήπεδο… Ωστόσο, από τη στιγμή που το συνδικαλιστικό μας όργανο εξακολουθεί να στηρίζει την απεργία, οφείλουμε να σεβαστούμε την ετυμηγορία της κάλπης. Μέσα στις επόμενες μέρες πιστεύω ότι θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα…».

Πηγή: gazzetta