Μια τραγωδία ζει το τελευταίο διάστημα ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ, Σεμπάστιαν Τέλφερ, ο οποίος είδε σε έναν μήνα να χάνει τη μητέρα και τον μεγαλύτερο αδελφό του λόγω κορονοϊού.

Ένα μήνα μετά την είδηση του θανάτου του μεγαλύτερου αδελφού του, Νταν, ο άλλοτε παίκτης των Μπλέιζερς, Σέλτικς, Τίμπεργουλβς, Κλίπερς, Καβαλίερς, Σανς, Ράπτορς και Θάντερ είδε τη μητέρα του να αφήνει την τελευταία της πνοή, νικημένη κι αυτή από την Covid-19.

Σύμφωνα με τη New York Port, η Έρικα Τέλφερ πάλευε εδώ και εβδομάδες να αφήσει πίσω τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην υγεία της, ωστόσο δεν τα κατάφερε, έχασε τη μάχη σε ηλικία 64 ετών και βύθισε σε ακόμη μεγαλύτερο πένθος την οικογένεια.

Ο Σεμπάστιαν Τέλφερ επελέγη το 2004 στο Νο13 στο ντραφτ του NBA από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς κι έμεινε στο ΝΒΑ για μια δεκαετία. Τον Απρίλιο του 2019 καταδικάστηκε σε τρεισήμισι χρόνια φυλάκισης για παράνομη οπλοκατοχή, αλλά αφού κατέβαλε το ποσό των 500.000 δολαρίων η ποινή κάθειρξης μετατράπηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μετά το τέλος της θητείας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, στη συνέχεια μετακόμισε στην Κίνα, για να κλείσει εκεί την καριέρα του.