Για την δική του Άρσεναλ που πήγε στον τελικό του Champions League, για την διαφορά της τότε με την τώρα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για τους παίκτες των «κανονιέρηδων» (Μεζούτ Εζίλ, Ολιβιέ Ζιρού και Άρον Ράμσεϊ) μίλησε ο Τιερί Ανρί στο «Skysports».

«Θυμάμαι την χρονιά που μπήκαμε στον τελικό. Όλοι γέλασαν όταν επιλεχτήκαμε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Θυμάμαι να λένε πως ήταν χαρούμενοι που τους έτυχε η Άρσεναλ», ανέφερε ο Γάλλος επιθετικός της Red Bull New York για την επικράτηση επί της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ θα επιθυμούσε να αγωνιστεί μαζί με τον Μεζούτ Εζίλ:

«Θα μου άρεσε να είχα παίξει μαζί του (Εζίλ), μου θυμίζει πολύ τον Ρομπέρ Πιρές».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Τιερί Ανρί

Για το παιχνίδι με τη Νάπολι και αυτό που έρχεται με τη Μάντσεστερ Σίτι

«Ανησύχησα στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ είναι φανταστική στις τελικές φάσεις το μόνο που με νοιάζει τώρα είναι πως θα αντιμετωπίσουν την Μάντσεστερ Σίτι γιατί έπρεπε να αμυνθούν πολύ στα δυο τελευταία παιχνίδια ιδίως στα 30 τελευταία λεπτά εναντίον της Νάπολι. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν φοβερή το Σάββατο και η Άρσεναλ δεν έχει πολύ χρόνο να ξεκουραστεί όπως η Σίτι που ξεκούρασε πέντε με έξι παίκτες εναντίον της Μπάγερν».

Για την χρονιά που έφτασε η Άρσεναλ στον τελικό του Champions League

«Θυμάμαι την χρονιά που μπήκαμε στον τελικό. Όλοι γέλασαν όταν κληρωθήκαμε με την Ρεάλ Μαδρίτης. Θυμάμαι να λένε πως ήταν χαρούμενοι που τους έτυχε η Άρσεναλ. Μετά τους νικήσαμε και κληρωθήκαμε με την Γιουβέντους και έλεγαν πως ήταν εύκολο για αυτούς, όμως τα καταφέραμε πάλι. Πρέπει να κερδίσεις και τις μεγάλες ομάδες κάποια στιγμή.

Για τον Εζίλ

«Θα μου άρεσε να είχα παίξει μαζί του (Εζίλ) μου θυμίζει πολύ τον Ρομπέρτ Πιρές. Είναι ο ποδοσφαιριστής που όταν του δώσεις την μπάλα θα σου την ξαναδώσει και γενικά θα συνεργαστείς. Παίζει σαν να αγωνίζεται στο σπίτι του, στον κήπο του λες και κανείς δεν είναι δίπλα του. Γι αυτό το λόγο τον έφεραν στην Άρσεναλ».

Για τον Ράμσεϊ

«Όλοι ήξεραν πως είχε ταλέντο και ιδίως ο Αρσέν Βενγκέρ. Πάντα περιμένω κάποιος να μου δείξει τι μπορεί να κάνει και τελικά μπορώ να κρίνω. Πάντα τα εικάζουμε για το τι μπορεί να κάνει κάποιος, όμως τελικά είναι αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ. Αυτό που κάνει (Ράμσεϊ) είναι πολύ σημαντικό και ελπίζουμε να κάνει ακόμα περισσότερα για μας».

Για τον Ζιρού

«Σαν επιθετικός πρέπει να μπεις στην ιδέα του «δολοφόνου». Φαίνεται στα μάτια του πλέον (Ζιρού). Όταν Πρωτοήρθε ήθελε απλά να δει πως είναι στην Αγγλία, όμως πλέον δεν θέλει να χάσει κανένα παιχνίδι. Θέλει να είναι η αιτία που θα κερδίζει η Άρσεναλ ή να δημιουργεί φάσεις για γκολ. Χρειαζόμαστε αυτή τη συμπεριφορά».

Για τον Μέσι

Θέλει να παίζει σε όλα τα παιχνίδια. Σε όλα τα ματς του Κυπέλλου στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο και στην προπόνηση θέλει να κερδίζει τους πάντες. Θα ζητήσει από τον τερματοφύλακα τη μπάλα και θα τρέξει να σκοράρει. Μετά θα ξανά πάρει τη μπάλα και θα ξαναπροσπαθήσει να σημειώσει γκολ. Θα καταλήξει να χάσει το παιχνίδι. Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό!»

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

«Πάντα λέγονται πράγματα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την συμπεριφορά του. Μα πρέπει να παραβλέψεις την συμπεριφορά και να εστιάσεις στο τι κάνει στο γήπεδο. Αυτό είναι τρελό! Ο Σαχά μου έλεγε τότε ότι ο Ρονάλντο θα γίνει ο καλύτερος και για πολύ καιρό. Ο Λουίς(Σαχά) μου είχε πει ότι ο τρόπος που παίζει είναι απίστευτος και για αυτό πρέπει να του δώσουμε τα εύσημα».

Για την Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Τώρα μπορώ να το πω. Όταν πηγαίναμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέραμε ότι θα είναι ισχυροί. Αλλά τώρα βλέπω ομάδες να πηγαίνουν στο «Όλντ Τράφορντ» και δεν φοβούνται καθόλου. Μερικές ομάδες δεν περνάγανε ούτε να μισά. Όμως τώραβλέπω ομάδες με αυτοπεποίθηση που μπορούν και «τσουλάνε» την μπάλα. Πρέπει να ξαναδημιουργήσουν τον φόβο που είχαν, έτσι θα είναι και πάλι καλά».

Πηγή: sport-fm.gr