Την εκτίμηση του ότι το νέο γήπεδο στην Τούμπα θα είναι έτοιμο μαζί με το Μετρό Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο Τάκης Δούμας.

Ο αρχιτέκτονας, επικεφαλής της ειδικής ομάδας που εκπόνησε τη μελέτη για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm 103,6 για όσα περιλαμβάνει ο φάκελος του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) και για τα επόμενα βήματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Δούμας.

«Ο φάκελος του ειδικού χωρικού σχεδίου της νέας Τούμπας περιλαμβάνει την μελέτη χωροθέτησης και την κυκλοφοριακή προσέγγιση με την υπογειοποίηση της Κλεάνθους και μία υπέργεια κατασκευή, μία πεζογέφυφα, στην Μικράς Ασίας.

Ο ΠΑΟΚ είχε ιδιοκτησία 30 στρεμμάτων και άλλα 30 στρέμματα του παραχωρήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνεται και ένα παρκάκι μία έκταση τριών στρεμμάτων απέναντι από το γήπεδο στην Μικράς Ασίας, το οποίο θέλουμε να λειτουργεί ως τσέκινκ πόιντ του νέου γηπέδου σ’ αυτή την πλευρά. Να γίνει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ράμπες και σκάλες που θα καταλήγουν στην είσοδο του γηπέδου.

Επίσης, η Βασιλέως Αδαμίδου πίσω από τις θύρες 5-6 από το ύψος της Θύρας 4 προτείνεται να πεζοδρομηθεί. Στόχος της κυκλοφοριακής μελέτης είναι τις ημέρες των αγώνων να μην διακόπτεται η κυκλοφορία σε κανένα δρόμο γύρω από την Τούμπα.

Υπάρχει η πρόβλεψη να δημιουργηθούν συνολικά 700 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ. Οι 450 θέσεις θα βρίσκονται στο σημείο όπου θα καταλήγει η υπογειοποίηση της Κλεάνθους και άλλες 350 στην Παπαηλιάκι με Λαμπράκη δίπλα στο ΙΚΑ.

Πιστεύω ότι το νέο γήπεδο θα ολοκληρωθεί μαζί με το Μετρό Θεσσαλονίκης, δηλαδή, κατά το 2023. Και το λέω αυτό, γιατί υπολογίζουμε πως η μετακίνηση της πλειοψηφίας των φιλάθλων στο νέο γήπεδο θα γίνεται με το Μετρό από την στάση Παπάφη και με τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Από τις 30.000 κόσμου που έρχεται στη Τούμπα μόνο οι 10 με 12 χιλιάδες μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους και παρκάρουν σε απόσταση άνω των 750 μέτρων, άρα, όλοι αυτοί μπορούν να έρχονται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο νέο γήπεδο».