Μετά τη νίκη επί της Ζαλγκίρις στο Κάουνας, ο Παναθηναϊκός έφυγε με το «διπλό» και από το Μόναχο, καθώς επιβλήθηκε 75-87 της Μπάγερν για τη 10η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί στη Βαυαρία και με αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα έκαναν σημαντικό βήμα για την κατάκτηση μιας θέσης στην προνομιούχο οκτάδα της regular season.

Το «τριφύλλι» έσφιξε την άμυνά του στη δεύτερη περίοδο και με εξαιρετική επιθετική παρουσία στην επανάληψη, πανηγύρισε την τρίτη του εκτός έδρας νίκη στη σεζόν, για να ανεβάσει το ρεκόρ του σε 6-4, ενώ οι Γερμανοί με το 4-6 και τη δεύτερη ήττα στο «σπίτι» τους, μπαίνουν σε δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Για τον Παναθηναϊκό Έξι παίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ πολύ σημαντική βοήθεια ήρθε από τον πάγκο. Πληθωρική εμφάνιση είχε για μια ακόμα φορά ο Καλάθης (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ενώ διακρίθηκαν επίσης οι Τόμας (14 πόντοι), Ράις (13 πόντοι), Μήτογλου (11 πόντοι), Παπαπέτρου (11 πόντοι) και Φριντέτ (10 πόντοι).

Από την άλλη, για την Μπάγερν διασώθηκαν μόνο οι Τσίπσερ με 23 πόντους και Μονρό με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους πράσινους» στη Euroleague είναι αυτή με αντίπαλο την Μπασκόνια, στο ΟΑΚΑ, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 35-36, 53-65, 75-87