Την απόλυτη πίστη του στις δυνάμεις και το ταλέντο της Εθνική Νέων Ανδρών εξέφρασε ο Γιώργος Λιμνιάτης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο εκ των στενών συνεργατών του Αντρέα Τρινκιέρι, αναφέρθηκε επίσης στις πρώτες του εντυπώσεις από τον νέο τεχνικό της Εθνικής Ανδρών αλλά και στο δύσκολο έργο που θα έχουν οι διεθνείς στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Παράλληλα, ευχήθηκε τα καλύτερα στην Εθνική Νέων Ανδρών τονίζοντας πως οι παίκτες του Κώστα Μίσσα έχουν κάθε προοπτική να ξεχωρίσουν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Λιμνιάτης:

«Πρέπει να έχεις πάντα την απαιτούμενη προσοχή. Είναι σίγουρα σημαντικό ματς απέναντι στην Λιθουανία καθώς κρίνει την πρωτιά και αν νικήσουμε θα πάρουμε το πλεονέκτημα για την επόμενη φάση».

Για το ταλέντο της Εθνικής Νέων Ανδρών: «Έχει πολύ μεγάλο ταλέντο, υπάρχουν παιδιά που έχουν εμπειρίες. Οι συνθήκες στο ελληνικό μπάσκετ έχουν αλλάξει και οι ομάδες αναγκάζονται να επενδύσουν στα νέα παιδιά, επομένως έχουν παραστάσεις και είναι πολύ καθοριστικό για την ηλικία τους. Το παιχνίδι είναι που σε βελτιώνει σε αυτή την ηλικία.

Έχει τις προοπτικές να γίνει ακόμη καλύτερη αυτή η ομάδα. Αλλά επειδή στην Ελλάδα κρίνουμε πάντα εκ του αποτελέσματος, εγώ θεωρώ ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι να μπορέσουν κάποια από αυτά τα παιδιά να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών στο μέλλον και να πρωταγωνιστήσουν στα συλλογικά πρωταθλήματα.

Είναι καλύτερο μια ομάδα που θα βγάλει πέντε παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν στη συνέχεια παρά από μία ομάδα που θα πάρει το παιδικό πρωτάθλημα και θα μείνει εκεί».

Για την Ανδρών: «Εννοείται ότι έχουμε πολύ καλό υλικό ανεξάρτητα με το ποιοι θα μείνουν μετά την προετοιμασία, θα είναι πολύ ισορροπημένο Ευρωμπάσκετ. Σίγουρα χρειάζεται και τύχη μετά την πρώτη φάση. Αλλά αρχικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία και οι τρεις είναι παραδοσιακές δυνάμεις οπότε τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει χαλαρότητα και ξεκινάμε από την αρχή με τα δύσκολα και πηγαίνουμε για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Αυτό που κυνηγάμε στο μικρό χρονικό διάστημα των προπονήσεων είναι να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ομάδα».

Οι πρώτες εντυπώσεις για τον Αντρέα Τρινκιέρι:
«Είναι πολύ δεκτικός, έξυπνος και πολύ μορφωμένος, ασχολείται με το μπάσκετ αλλά μπορείς να μιλήσεις και για πάρα πολλά άλλα πράγματα μαζί του και αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ευρώπη θεωρείται ένας από τους μεγάλους ανερχόμενους προπονητές».

Πηγή: Sport-fm.gr