Το ποδόσφαιρο, αλλά και ο αθλητισμός γενικότερα, μας διδάσκει πως τα τέκνα των μεγάλων παικτών, δεν γίνονται κατ’ ανάγκη σπουδαίοι όσο οι γονείς τους.

Ίσως γιατί οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες, ίσως γιατί το «βάρος» του ονόματος που κουβαλούν είναι ασήκωτο. Ίσως γιατί κάποιοι τους κάνουν… σαμποτάζ, θεωρώντας πως όσα έχουν πετύχει οφείλονται στο επίθετό τους και όχι στην πραγματική τους αξία. Ίσως, πάλι, γιατί η ποδοσφαιρική ικανότητα και ιδιοφυΐα δεν είναι «γραμμένες» στα γονίδια και δεν μπορούν να κληρονομηθούν από τους γονείς.

Ωστόσο, ο λαός ισχυρίζεται πως «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά», κάτι που πρέπει να πιστεύουν και οι άνθρωποι της Σάντος, όπως φάνηκε από το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημά τους.

Η διοίκηση της Σάντος, λοιπόν, ανακοίνωσε πως ο Τζόσουα Αράντες Ντο Νασιμέντο είναι πλέον παίκτης της.

Ίσως το πλήρες όνομα του 16χρονου ποδοσφαιριστή να μην λέει τίποτα. Πρόκειται, όμως, για τον γιο του μεγάλου Πελέ, ο οποίος έγραψε ιστορία με τα χρώματα του συλλόγου.

Ο Τζόσουα θα ενταχθεί στην ομάδα των νέων της Σάντος, με τους ανθρώπους της διοίκησης να ελπίζουν πως το ταλέντο του θα πλησιάζει, έστω στο ελάχιστο, σε αυτό του πατέρα του.

Να σημειωθεί πως στη δεκαετία του ’90 η Σάντος είχε προσφέρει συμβόλαιο σε άλλον ένα γιο του Πελέ, τον Εντίνιο, ο οποίος αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών και δεν έκανε αξιοσημείωτη καριέρα.

Πηγή: sport-fm.gr