Ο Αντώνης Νικοπολίδης μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2011 μπορεί να σημειώσει δύο σημαντικά ρεκόρ τόσο για τον ίδιο όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποια είναι τα ρεκόρ που κυνηγάει ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Το περασμένο καλοκαίρι η παραμονή του στην ενεργό δράση… έγινε «σίριαλ». Κι αυτό, διότι δεν ήταν και πολλά τα άτομα τα οποία πίστευαν ότι ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν θα παραμείνει εν τέλει ενεργός σε αγωνιστική δράση.

Ο 39χρονος πορτιέρο όμως συνέχισε την περιπέτεια του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και πλέον εκτός από τους πολλούς τίτλους που έχει στην συλλογή του κυνηγάει συνάμα ένα ρεκόρ που εμπεριέχει δύο σκέλη.

Ξεπερνάει τον Οικονομόπουλο

Ρίχνοντας κανείς μία προσεκτική ματιά στο αρχείο ενός συλλόγου ή μιας διοργάνωσης διαπιστώνει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Ένα από αυτά είναι και το εξής: Ο Αρτινός γκολκίπερ χρειάζεται 12 παιχνίδια ακόμα για να γίνει ο πρώτος σε συμμετοχές τερματοφύλακας στην ιστορία της Α’ εθνικής ξεπερνώντας τον «μεγάλο» Τάκη Οικονομόπουλο.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αποσύρθηκε το 1979 προσμετρώντας 377 συνολικά εμφανίσεις. Ο Νικοπολίδης αυτή τη στιγμή έχει 366, οπότε με τις 12 που θα σημειώσει θα φτάσει το νούμερο των 378! Αν διατηρήσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού τότε ο κάπτεν των Πειραιωτών μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα γράφοντας τη δική του ιστορία.

Και ο πρώτος γηγενής

Παράλληλα, ο Νικοπολίδης διεκδικεί μία ακόμη πρωτιά. Να γίνει ο πρώτος ουσιαστικά γηγενής Έλληνας που θα αγωνιστεί στην Α’ εθνική κατηγορία έχοντας κλείσει τα 40 χρόνια ζωής. Το ρεκόρ ανήκει στην ίδια ηλικία στους Φώτη Στρακόσια και Μίλαν Σέβο (πρώην γκολκίπερ των Τρικάλων).

Τα γενέθλια του Ηπειρώτη κίπερ είναι στις 14 Ιανουαρίου και όπως όλα δείχνουν ο πρώτος μήνας του επομένου έτους θα είναι και ο κορυφαίος στην ποδοσφαιρική καριέρα του Αντώνη Νικοπολίδη.

Πηγή: gazzetta.gr