Για τεράστια αδικία που έγινε την προηγούμενη σεζόν στον ΠΑΟΚ, με την αφαίρεση του πρωταθλήματος, παρόλο που η ομάδα του «το κατέκτησε εντός γηπέδου» έκανε λόγο με συνέντευξή του στην Ιταλία ο Ραζβάν Λουτσέσκου.
Ο Ρουμάνος τεχνικός σχολίασε και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη εντός γηπέδου, λέγοντας ότι το έκανε «ίσως για να στείλει ένα μήνυμα», καθώς είναι ένας άνθρωπος που ήρθε στην Ελλάδα για να επενδύσει και όλα αυτά που έγιναν στα ντέρμπι της Τούμπας με Ολυμπιακό και ΑΕΚ ήταν σαν να του αφαιρούσαν αυτήν την επένδυση.
Επίσης, μέσω της Gazzetta dello Sport, ο Λουτσέσκου μίλησε για το αήττητο πρωτάθλημα που πήρε με τον «δικέφαλο» του Βορρά, κληθείς να το συγκρίνει με αυτό της Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε, ενώ για την επιρροή του πατέρα του ως προπονητής.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου για:
Το αήττητο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ: «Το έχει κάνει και ο Παναθηναϊκός, αλλά εμείς νικήσαμε σε περισσότερα παιχνίδια. Όλα οφείλονται σε αυτό το γκρουπ των εξαιρετικών επαγγελματιών και χαρακτήρων που έχουμε και στην ενότητά τους. Δουλεύαμε σκληρά και καθημερινά και είχαμε δίψα για νίκες».
Την απώλεια του Πρίγιοβιτς στα μέσα της σεζόν: «Όταν δουλεύεις και έχεις χαρακτήρα, αντιδράς και ξεπερνάς τα πάντα. Πέρα από τη φυγή του Πρίγιοβιτς, είχαμε και σοβαρούς τραυματισμούς, δύο παίκτες με χιαστούς. Όμως, το ότι μείναμε ενωμένοι, μας βοήθησε να προσπεράσουμε τα πάντα».
Το -2 με το οποίο άρχισε το πρωτάθλημα η ομάδα του: «Από εκεί άρχισαν όλα. Και πέρσι κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αλλά μας αφαίρεσαν 9 βαθμούς και άλλους 2 φέτος. Είναι μια τεράστια αδικία να βλέπεις άλλους να σου παίρνουν αυτό που εσύ κέρδισες στο γήπεδο. Όμως, αυτό μας έκανε να συσπειρωθούμε και να αντιδράσουμε. Το συναίσθημα είναι το παν στην Ελλάδα, πηγαίνεις από το ένα άκρο στο άλλο: από την αποθέωση στη σκληρή κριτική μέσα σε ένα λεπτό. Αν αρχίζεις με -2, στην πρώτη ισοπαλία βρίσκεσαι στο -4. Μετά αρχίζει να υπάρχει στην ομάδα απαισιοδοξία και έλλειψη εμπιστοσύνης. Αλλά, εμείς ήμασταν δυνατοί και μετά από πέντε σερί νίκες αντιληφθήκαμε πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο».
Την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Είναι εύκολο να κρίνεις όταν είσαι απέξω και βλέπεις απλώς μια εικόνα. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Πρώτον, είχε άδεια να φέρει όπλο όπου κι αν πήγαινε. Δεύτερον, θα πρέπει να εξετάσουμε το πλαίσιο στο οποίο έγινε το περιστατικό. Είναι ένας επιχειρηματίας που πήγε στην Ελλάδα και επένδυσε πολλά. Όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά σε όλη τη Θεσσαλονίκη και την ελληνική οικονομία. Ήθελε να φτιάξει μια ομάδα κορυφής και ήμασταν πρώτοι μέχρι να γίνει κάτι ντροπιαστικό.
Όταν ήρθε ο Ολυμπιακός, οι οπαδοί μας πέταξαν -ως συνήθως- κάποια ρολά χαρτιού στον αγωνιστικό χώρο. Τότε άρχισαν το θέατρο με τον προπονητή τους να παριστάνει πως τραυματίστηκε. Αποχώρησαν από το γήπεδο και αρνήθηκαν να παίξουν. Απίστευτο! Πώς αποκαλείς έναν τέτοιο προπονητή; Όταν ενεργείς έτσι, τι κίνητρο δίνεις στους παίκτες σου;. Έδωσαν τον αγώνα στον Ολυμπιακό με 3-0 στα χαρτιά και χάσαμε την πρώτη θέση.
Δύο εβδομάδες μετά ήρθε η ΑΕΚ και με νίκη θα ήμασταν πάλι πρώτοι. Στο 90’ πετύχαμε ένα κανονικό γκολ, ο διαιτητής το κατακύρωσε αρχικά, πανηγυρίσαμε, όμως οι αντίπαλοι διαμαρτυρήθηκαν και μετά από πέντε λεπτά ο διαιτητής το ακύρωσε. Ο πρόεδρος τότε αντέδρασε, εισβάλλοντας στο γήπεδο, ίσως για να δώσει ένα μήνυμα. Είναι εύκολο να βλέπεις μια φωτογραφία και να σχολιάζεις. Όμως, σε εμάς αφαιρέθηκαν έτσι 9 βαθμοί. Βεβαίως, το ότι καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, οφείλεται επίσης στον πρόεδρό μας, γιατί έφτιαξε μια ομάδα με ποιότητα».
Το αήττητο πρωτάθλημα του Κόντε με τη Γιουβέντους και τη σύγκριση με αυτό του ΠΑΟΚ: «Είναι διαφορετικές συνθήκες και δεν μπορούμε να τις συγκρίνουμε. Ωστόσο, ένα πράγμα μπορεί να είναι κοινό: η νοοτροπία του νικητή. Γιατί σε κάθε συνθήκη η νίκη δεν είναι ποτέ εύκολη».
Το ποιους παίκτες βλέπει να παίζουν σε υψηλότερο επίπεδο: «Οι εξτρέμ Ζαμπά και Λημνιός, ο σέντερ φορ Άκπομ, που προέρχεται από την Άρσεναλ, και ο Σβιντέρσκι που αποκτήσαμε τον Ιανουάριο. Είναι όλοι τους νεαροί, με ταλέντο και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης».
Την επιρροή από τον πατέρα του, Μιρτσέα: «Με επηρέασε στη φιλοσοφία μου ως προπονητής. Πάντα τον έβλεπα να δουλεύει και τον άκουγα από μικρό παιδί. Έτσι μεγάλωσα, δεν θα μπορούσα να μην επηρεαστώ».
Το αν θα πήγαινε στην Ιταλία: «Ποιος ξέρει τι μπορεί να μας φέρει η ζωή; Αλλά, η Ιταλία είναι… Ιταλία. Παραμένει μια μεγάλη ποδοσφαιρική χώρα. Κάθε παιδί που ερωτεύεται το ποδόσφαιρο θέλει αργά ή γρήγορα να βρεθεί εκεί».