Σοκ προκάλεσε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη η είδηση πως ο Ίκερ Κασίγιας υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης της Πόρτο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ευτυχώς για τον Ισπανό γκολκίπερ, δεν συντρέχει κίνδυνος για τη ζωή του, αλλά για την τεράστια καριέρα του φαντάζει δύσκολο να υπάρξει και συνέχεια.

Ο Νέλσον Πούγκα, ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Πόρτο, θεωρεί πως είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνει αν ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του μπορεί να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, τουλάχιστον σε τοπ επίπεδο. Μετά το έμφραγμα που υπέστη ο 38χρονος κίπερ, αναρρώνει σε νοσοκομείο του Οπόρτο, με στόχο να πάρει όσο το δυνατόν νωρίτερα εξιτήριο και ταυτοχρόνως να διασφαλιστεί ότι δεν θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερα ζητήματα στο άμεσο μέλλον.

«Θα εξαρτηθεί από την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, από την αξιολόγηση που θα γίνει, όχι μόνο σε καταστάσεις ανάπαυσης, αλλά και άγχους, όπως η φυσική άσκηση και επίσης η θέλησή του να συνεχίσει. Αλλά, θα αναρρώσει πλήρως και με πολύ ηρεμία, και αρκετή συζήτηση, θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσει και αν θέλει και ο ίδιος να συνεχίσει», τόνισε με δηλώσεις του ο Πούγκα.

Για να συμπληρώσει: «Είναι καλά, σε σταθερή κατάσταση, με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, ήρεμος, μαζί με την οικογένειά του. Τώρα ξεκινάει τα πρώτα βήματα της αποκατάστασής του μετά από αυτό το επεισόδιο, το οποίο προφανώς παρουσιάζει κλινική σοβαρότητα».

Πάντως, από την πλευρά του, ο καρδιολόγος και πρώην γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Χουάν Αντόνιο Κορμπαλάν, εκτίμησε ότι ο Κασίγιας δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. «Δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο με στεφανιαίο στεντ. Είναι αδύνατον, πόσο μάλλον για έναν τερματοφύλακα. Ο Ίκερ θα κάνει μια κανονική ζωή, αλλά δεν θα παίξει ξανά επαγγελματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.