«Ένας σημαντικός προπονητής για ένα νέο πρότζεκτ», είναι η φράση με την οποία ξεκινά το ρεπορτάζ της η Gazzetta dello Sport, αναφορικά με την πρόθεση της Ίντερ να προσλάβει ως προπονητή της τον Αντόνιο Κόντε στη θέση του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο πάντα φιλόδοξος Στίβεν Ζανγκ έχει ως στόχο να δομήσει ένα μέλλον τον σύλλογο εξαιρετικό, αναφέρει επίσης το ιταλικό Μέσο, που ειδικεύεται στο ρεπορτάζ των ομάδων του Μιλάνου.

«Ο αέρας που αναπνέουμε εμπεριέχει επανάσταση. Ποιος θα ήταν καλύτερος τιμονιέρης για μια τέτοια αποστολή από τον Κόντε;», φέρεται να είπε ο Κινέζος μεγαλομέτοχος των «νερατζούρι», με τον Ιταλό τεχνικό να είναι αυτός που καλείται να απαντήσει στο κάλεσμα που του κάνουν τόσο ο Ζανγκ όσο και ο Μπέπε Μαρότα, με τον κομβικό πλέον ρόλο του στον σύλλογο.

Σε αυτό το πρότζεκτ πρέπει να απαντηθούν και κάποια βασικά ερωτήματα, όπως το τι θα γίνει με το μέλλον των Ικάρντι και Πέρισιτς, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή δείχνουν να οδεύουν μακριά από το Μιλάνο, όχι όμως και ο Ράτζα Ναϊνγκολάν, ο οποίος θα είναι ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκινάει η ενδεκάδα. Άλλωστε, ο Κόντε τρέφει μεγάλο σεβασμό στον «Νίντζα», όντας ο πρώτος άνθρωπος που είπε στον Βέλγο μέσο να φύγει από τη Ρόμα για λογαριασμό της Τσέλσι, όταν εκείνος ήταν στην τεχνική ηγεσία των Λονδρέζων.

Στην άμυνα οι Ντε Φράι και Σκίνιαρ μοιάζουν ιδανικοί για την τριάδα της άμυνας, η οποία θα ενισχυθεί με τον Γοδίν, ενώ στη μεσαία γραμμή υπάρχει η επιθυμία να προστεθεί δίπλα στον Μπρόζοβιτς ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, όπως οι Ράκιτιτς, Γκίντογκαν και Έρικσεν. Όσο για την επίθεση, ως αντι-Ικάρντι και δίπλα στον Λαουτάρο Μαρτίνες «παίζουν» τα ονόματα των Τζέκο και Λουκάκου. Επίσης, ψηλά στη λίστα του συλλόγου βρίσκεται και ο Μπεργκβάιν της Αίντχόφεν.

Όλα αυτά και ειδικά το κομμάτι των μεταγραφών μένουν να επιβεβαιωθούν (ή να διαψευστούν) το επόμενο διάστημα, όταν και θα έχουν ξεκαθαρίσει περισσότερα πράγματα γύρω από την Ίντερ, με βασικότερο την εξασφάλιση θέσης στο επόμενο Champions League, που δεδομένα θα φέρει στα ταμεία και περισσότερα έσοδα, αλλά και δέλεαρ στους υποψήφιους στόχους.