Η ανάγκη της διοίκησης της Μίλαν να περιορίσει το μπάτζετ, μειώνοντας τα ετήσια έξοδα του συλλόγου, την υποχρέωσε να παραχωρήσει τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές της κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μεταγραφών και να… ποντάρει σε μικρούς σε ηλικία παίκτες, προσπαθώντας να «χτίσει» την ομάδα του μέλλοντος.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος είναι ο Ματία Ντε Σίλιο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο τηλεοπτικό κανάλι των «ροσονέρι» και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του.

«Στην αρχή της χρονιάς είχα θέσει ως στόχο να αγωνιστώ σε ένα συγκεκριμένο αριθμό αγώνων. Δεν περίμενα, όμως, να προλάβω να παίξω σε τόσο πολλά παιχνίδια. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο, αλλά ταυτόχρονα με γεμίζει με ευθύνες», ήταν τα λόγια του Ντε Σίλιο.

Στην αρχή κανείς, σχεδόν, δεν σε γνώριζε, αλλά τώρα όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για σένα. Πρώτος από όλους ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τι σημαίνει αυτό για σένα; «Σημαίνει πως πρέπει να αναθεωρήσω τους στόχους μου για τη νέα χρονιά. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, να ακούω τις συμβουλές των προπονητών, αλλά και των πιο έμπειρων συμπαικτών μου και να προσπαθήσω να καθιερωθώ στη βασική ενδεκάδα. Στόχος μου από δω και πέρα είναι να συμβάλλω στην αγωνιστική άνοδο της Μίλαν», απάντησε ο νεαρός αμυντικός.

Οι στόχοι της ομάδας ποιοι είναι; «Πρέπει να αποφύγουμε τα… στραβοπατήματα, που μας στοίχησαν τόσο πολύ στην αρχή της σεζόν. Στόχος μας είναι να ανεβούμε στη βαθμολογία όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί μετά πρέπει να ασχοληθούμε και με το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και η κατάκτηση του πρωταθλήματος μοιάζει αδύνατη, εμείς θα το παλέψουμε. Τουλάχιστον, πρέπει να τερματίσουμε στις θέσεις που οδηγούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης», τόνισε ο Ματία Ντε Σίλιο.

Για την πιθανή αποχώρηση του Πάτο και του Ρομπίνιο ο νεαρός αποκάλυψε πως θα τον στενοχωρήσει πολύ. «Πρέπει να μείνει τουλάχιστον ο ένας, αν δεν μπορούμε να κρατήσουμε και τους δύο. Θα λυπηθώ πολύ αν φύγουν, είναι παίκτες μεγάλης αξίας, τους οποίους έχει ανάγκη η ομάδα στην προσπάθεια που κάνει να ανέβει πιο ψηλά».

Πηγή: sport-fm.gr