Έφτασε η ώρα για τις ομάδες που ακολουθούν την Γιουβέντους να αποδείξουν ότι μπορούν να πιέσουν τους πρωταθλητές μέχρι τέλους.

Η 16η αγωνιστική στην Serie A μπορεί να χαρακτηριστεί ως αυτή που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στις πρώτες θέσεις.

Η «γηραιά κυρία» θα παρακολουθήσει τους υπόλοιπους μνηστήρες του τίτλου να… σφάζονται μεταξύ τους, καθώς Ίντερ, Νάπολι και Ρόμα, Φιορεντίνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Άλλωστε αγωνιστική χωρίς ντέρμπι στην Ιταλία, απλά δεν υπάρχει.

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι την 16η αγωνιστική είναι αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στην Ίντερ και τη Νάπολι στο Μιλάνο, καθώς εκτός από το πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει, η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί και ένα δυνατό τεστ χαρακτήρα για τις δύο ομάδες. Οι «παρτενοπέι» βρίσκονται μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους και θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν σε απόσταση βολής ή να εκμεταλλευτούν «στραβοπάτημα» της «γηραιάς κυρίας». Στον αντίποδα οι «νερατζούρι» στην έδρα τους θέλουν τους τρεις βαθμούς, ώστε να βρεθούν μόνοι στην δεύτερη θέση.

Σημαντικό παιχνίδι και στη Ρώμη, με τη Ρόμα να υποδέχεται την Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες θέλουν τη νίκη σε μία πολύ δύσκολη έδρα, ώστε να μείνουν κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι «τζιαλορόσι» βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και θέλουν να το επιβεβαιώσουν απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, ώστε να σκαρφαλώσουν ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία.

«Επικίνδυνη» έξοδο στη Σικελία για την Γιουβέντους, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Παλέρμο και θέλει να… καθαρίσει το παιχνίδι, ώστε να «φορτώσει» περισσότερο άγχος τους αντιπάλους της. Δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσει για Μίλαν και Λάτσιο, οι οποίες αντιμετωπίζουν τις Τορίνο και Μπολόνια.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Σάββατο 8/12

Αταλάντα-Πάρμα (19:00)
Ρόμα-Φιορεντίνα (21:45)

Κυριακή 9/12

Κάλιαρι-Κιέβο (16:00)
Παλέρμο-Γιουβέντους
Πεσκάρα-Τζένοα
Σιένα-Κατάνια
Τορίνο-Μίλαν
Ίντερ-Νάπολι (21:45)

Δευτέρα 10/12

Σαμπντόρια-Ουντινέζε (20:00)
Μπολόνια-Λάτσιο (22:00)

Η επόμενη 17η αγωνιστική

Σάββατο 15/12

Ουντινέζε-Παλέρμο (19:00)
Λάτσιο-Ίντερ (21:45)

Κυριακή 16/12

Φιορεντίνα-Σιένα (13:30)
Μίλαν-Πεσκάρα (16:00)
Κατάνια-Σαμπντόρια
Κιέβο-Ρόμα
Τζένοα-Τορίνο
Γιουβέντους-Αταλάντα
Πάρμα-Κάλιαρι
Νάπολι-Μπολόνια (21:45)

Πηγή: Sport-fm.gr