Η ΑΕΚ έφυγε από το Φάληρο με την ταπεινωτική ήττα (4-1), παρόλο που προηγήθηκε πολύ νωρίς στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό και μπήκε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ. Η κατάρρευση της ομάδας δεν μπορούσε να αρέσει σε κανέναν εντός του «κιτρινόμαυρου» οργανισμού και ειδικά στον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος πάτησε… γκάζια στα Σπάτα.

Η σεζόν για την Ένωση δεν τέλειωσε, αν και αποχαιρέτησε σχεδόν οριστικά τη δεύτερη θέση, καθώς υπάρχει και ο στόχος της κατάκτησης ενός τίτλου, δηλαδή του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου είναι φαβορί να προκριθεί στα ημιτελικά, μετά το 0-1 στο Περιστέρι.

Στο πλαίσιο αυτό προσπάθησε να «τσιτώσει» τους παίκτες του ο Ανδαλουσιανός κόουτς. «Ήταν απαράδεκτη η εικόνα που δείξαμε. Δεν είχαμε ούτε συγκέντρωση, ούτε συνοχή… Τίποτα. Δεν βγάλαμε στο γήπεδο ούτε την ψυχή που ξέρω ότι μπορείτε να βγάλετε. Σαν να παρατήσαμε το παιχνίδι», ανέφερε -μεταξύ άλλων- στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη, σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ»..

Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας μετά το ντέρμπι, στο προπονητικό των Σπάτων, ο 55χρονος τεχνικός προσπάθησε να γυρίσει γυρίσει… το κουμπί, λέγοντας: «Ξέρω πως είναι δύσκολο για όλους μας αυτό που έγινε. Όμως, δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να προχωρήσουμε», τόνισε και έδειξε βίντεο με τα λάθη και τις τεράστιες διαφορές στην εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο και το δεύτερο μέρος του αγώνα κόντρα στους Πειραιώτες.