Την υπεράσπιση του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος δέχτηκε φραστική επίθεση από τους οπαδούς της Άρσεναλ στον αγώνα με την Άστον Βίλα, ανέλαβε ο Μίκελ Αρτέτα. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, όσο και αν σέβεται το δικαίωμα των φίλων της ομάδας να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, πιστεύει στις αποφάσεις του Αλσατού τεχνικού.

«Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Πρέπει να σεβαστούμε τον τρόπο που νιώθουν. Ακόμα και όταν στοχοποιούν έναν από μας», δήλωσε για να συνεχίσει: «Ο προπονητής έχει την απαιτούμενη εμπειρία. Άλλωστε βρίσκεται εδώ δεκαπέντε χρόνια. Ο Βενγκέρ ξέρει τον σύλλογο καλύτερα από όλους. Γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητες των παικτών του και τι απαιτήσεις μπορεί να έχει από τον καθένα ξεχωριστά».

Ο τεχνικός της Άρσεναλ είχε αποδοκιμαστεί στο παιχνίδι κόντρα στην Άστον Βίλα, τόσο γιατί άφησε στον πάγκο τον Τζακ Γουίλσιρ, όσο και γιατί στη διάρκεια του ματς προέβη στην αλλαγή του Ολιβιέ Ζιρού και πέρασε στη θέση του τον Φρανσίς Κοκλέν.

Ο Ισπανός μέσος τόνισε, επίσης, πως κάθε «έμπνευση» του προπονητή των «κανονιέρηδων» αποσκοπεί στη νίκη: «Όταν βγάζει την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, προφανώς θέλει να κερδίσει και για αυτό το λόγο διαλέγει την καλύτερη ομάδα που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο Πάντα προσπαθεί για το καλύτερο, ακόμα και αν κάποιες αποφάσεις του δεν ικανοποιούν τους φίλους τη ομάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: sport-fm.gr