Οι Έλληνες φίλαθλοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία το ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής (10/02, 19:30) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας. Ωστόσο, πριν από αυτό το ματς, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο της Super League, υπάρχει και Κύπελλο.

H προημιτελική φάση της διοργάνωσης ξεκινά σήμερα με δύο αναμετρήσεις, στις οποίες συμμετέχουν οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος. Στις 17.00, οι Πειραιώτες φιλοξενούνται στη Λαμία από την ομώνυμη ομάδα, ενώ οι Θεσσαλονικείς από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στις 19:00.

Οι «ερυθρόλευκοι», αναμένεται να παραταχθούν με πολλές αλλαγές, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς να θέλει να προφυλάξει βασικούς παίκτες ενόψει Τούμπας. Ο Πορτογάλος κόουτς, δεν πήρε στην αποστολή τους: Σα, Τοροσίδη, Ομάρ, Βούκοβιτς, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Φορτούνη, Λάζαρο και Ποντένσε.

Και ο Μάκης Χάβος έβγαλε αποστολή με… εκπλήξεις, αφού εκτός των τραυματιών Μπεχαράνο και Μπλάζιτς άφησε εκτός τους Μελίσσα και Δημούτσο, όπως και τους Καραγκούνη, Αναστασιάδη και Τζανετόπουλο.

Δύο ώρες αργότερα θα γίνει η πρώτη σέντρα και στην Πλατεία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επίσης έχει και το μυαλό του στο ματς της Κυριακής. Παράλληλα, θέλει να βάλει σταδιακά στη δράση και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του και αυτός ήταν ο λόγος που συμπεριέλαβε και τους «νέους».

Με την ίδια λογική κινήθηκε και ο Άκης Μάντζιος, καθώς στην «κυανέρυθρη» αποστολή συμπεριέλαβε τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Γιάννη Μασούρα και Μαξίμοβιτς, ενώ άφησε εκτός μόνο τον Μπανανά.

Αύριο στις 17:00 θα γίνει το πρώτο ματς μεταξύ Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης, στο Ηράκλειο, ενώ στις 19:00 θα κλείσει η αυλαία των πρώτων ματς των «8» με το Ατρόμητος-ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Τετάρτη 06/02

  • 17:00 Λαμία-Ολυμπιακός
  • 19:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Πέμπτη 07/02

  • 17:00 Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης
  • 19:30 Ατρόμητος-ΑΕΚ