Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά κυρίως η πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στην Τότεναμ, ικανοποίησε τον Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Ο Βόσνιος τεχνικός σημείωσε πως μόνο το γκολ έλλειψε από την ομάδα της Ρώμης, αφού κατάφερε να επικρατήσει σε όλους τους τομείς. Τόνισε, δε, πως πρόθεσή του είναι να «χτυπήσουν» κάθε διοργάνωση στην οποία παίρνουν μέρος.

Την παραμονή του αγώνα της Λάτσιο με την Τότεναμ, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ζήτησε από τους παίκτες του τη νίκη, ώστε η ομάδα του να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ μία αγωνιστική πριν το τέλος. Τελικά η Λάτσιο, χάρη στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάριμπορ με 1-0, κατάφερε να προκριθεί, αν και έμεινε στο 0-0 με τους Άγγλους.

Η πρόκριση, αλλά και η εμφάνιση της Λάτσιο, ικανοποίησε τον Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος μετά το ματς δήλωσε πως η ομάδα του είχε ανάγκη από μια καλή εμφάνιση. «Με τη Γιουβέντους είχαμε παίξει άσχημα. Είχαμε, λοιπόν, την ανάγκη να κάνουμε μια εμφάνιση καλή, περισσότερο για αυτοεπιβεβαίωση, αλλά και για να δώσουμε απαντήσεις στους επικριτές μας. Με την Τότεναμ παίξαμε πολύ καλά. Κάναμε 5-6 ευκαιρίες, κάποιες από τις οποίες θα έπρεπε να αξιοποιήσουμε. Μόνο το γκολ μας έλλειψε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνιση. Απέδειξαν πως μπορούν να κοντράρουν ομάδες του επιπέδου των Άγγλων», σημείωσε ο Πέτκοβιτς.

Η πρόκριση ήρθε μία αγωνιστική πριν το τέλος. Αυτό σημαίνει πως με τη Μάριμπορ θα κάνετε δοκιμές, χρησιμοποιώντας παίκτες με μικρή συμμετοχή; «Αν δεν το έχετε καταλάβει, ήδη έχω κάνει εκτενές ροτέισον. Μέχρι σήμερα έχω χρησιμοποιήσει 26 ποδοσφαιριστές. Με τη Μάριμπορ θέλουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση. Θα παίξουν, λοιπόν, όσοι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση», απάντησε ο τεχνικός της Λάτσιο.

Έχετε φιλοδοξίες για το Γιουρόπα Λιγκ; «Έχουμε φιλοδοξίες για κάθε διοργάνωση. Η Λάτσιο θα διεκδικήσει τα πάντα. Έχει τους παίκτες που μας το επιτρέπουν», ήταν η σαφής απάντηση του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.

Πηγή: sport-fm.gr