Η απογοήτευση του Άκη Μάντζιου για το γεγονός ότι η Κέρκυρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό μαρτυρά πολλά για την εικόνα του «τριφυλλιού».

 Ο προπονητής των «Φαιάκων» μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και αφού τόνισε πως «… δικαιούμασταν τη νίκη», επισήμανε ότι «… ο Παναθηναϊκός έχει μεν ελλείψεις στο ρόστερ, αλλά θεωρώ ότι έχει να δώσει περισσότερα σε σχέση με την εικόνα που βλέπουμε τώρα».

Αναλυτικά, ο Άκης Μάντζιος μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-τη γεύση που αφήνει το χθεσινό 0-0 με τον Παναθηναϊκό: «Είναι πολύ σημαντικός ο βαθμός της ισοπαλίας απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, αλλά με βάση την εικόνα του παιχνιδιού και τις ευκαιρίες που κάναμε δικαιούμασταν τη νίκη. Είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά υπάρχει κι ένα αλλά. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν πειράζει. Η εικόνα της ομάδας είναι σημαντική. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και ελπίζουμε αυτό που μας έλειψε χθες, το γκολ, να το έχουμε στη συνέχεια».

-το αν η εικόνα του ματς οφείλεται στην καλή απόδοση της Κέρκυρας ή στην κακή του Παναθηναϊκού: «Η Κέρκυρα δεν έγινε ξαφνικά μια ομάδα που θα παίζει στα ίσα τον Παναθηναϊκό. Όλα παίζουν ρόλο στο πώς παρουσιάζεται μία εικόνα στο γήπεδο. Ήμασταν πολύ καλοί από τακτικής άποψης, αλλά και διάθεσης. Προχωράμε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και χρειάζεται πολλή δουλειά και μόνο».

-τα αίτια της κακής εικόνας του Παναθηναϊκού:
«Από τον Παναθηναϊκό έχουν φύγει παίκτες με προσωπικότητα, όπως ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης, τραυματίας είναι ο Λέτο, ενώ λείπουν και παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως ο Κλέιτον.

Όμως δεν θα πρέπει να μηδενίζουμε τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ. Σίγουρα το ρόστερ έχει κάποιες ελλείψεις σε θέμα προσωπικοτήτων ή παικτών σε θέσεις-κλειδιά. Όμως πιστεύω πως η ομάδα διαθέτει παίκτες για να έχει καλύτερη εικόνα και θέση στη βαθμολογία.

Δείχνει, ωστόσο, ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό το ξέρουν εκείνοι που είναι στην ομάδα. Εμείς είμαστε απέξω, αλλά όταν δεν πάει κάτι καλά φταίνε όλοι. Όταν κάτι πάει καλά ή πάει άσχημα μερίδιο ή ευθύνη έχουν όλοι, από τη διοίκηση μέχρι τον προπονητή και τους παίκτες. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό και τι πρόβλημα υπάρχει, αλλά θεωρώ ότι έχει να δώσει περισσότερα σε σχέση με την εικόνα που βλέπουμε τώρα».

-το ρόστερ της Κέρκυρας:
«Πολλά παιδιά στην ομάδα δεν είχαν εμπειρία και παραστάσεις από τη Σούπερ Λίγκα. Από την περσινή ομάδα μόνο δύο παιδιά είχαν συμμετοχές την περασμένη περίοδο. Στην αρχή της σεζόν η ομάδα δεν ήταν καθόλου έτοιμη για να αντεπεξέλθει.

Από την τρίτη αγωνιστική γινόμαστε και καλύτεροι. Ο χρόνος δουλεύει για μας και η πολλή και σκληρή δουλειά που κάνουμε φαίνεται στο γήπεδο. Έχουμε παιδιά με εμπειρία, όπως ο Αγρίτης, ο Βενέτης, ο Αναστασόπουλος, ο Ηλιάδης, ο Μπάρκογλου… Όλα τα παιδιά χρειάζονταν λίγο χρόνο, αλλά εμείς είχαμε την υπομονή και τη διάθεση από τη διοίκηση. Έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε κι άλλα».

-τους στόχους της Κέρκυρας: «Ο μόνος στόχος που έχουμε είναι η σωτηρία. Δεν έχουμε άλλο στόχο. Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε τι έχουμε και πατάμε στη γη. Στο κομμάτι της βαθμολογίας κοιτάμε πίσω, αλλά στη δουλειά και την προοπτική κοιτάμε μπροστά».

-τις εμφανίσεις του γκολκίπερ Νίκου Αναστασόπουλου: «Ο Αναστασόπουλος μαζί με τον Καρνέζη είναι οι καλύτεροι τερματοφύλακες στην Ελλάδα. Ο Νίκος είναι πολύ φορμαρισμένος και νομίζω πως θα έπρεπε να έχει κληθεί, αλλά ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και ίσως στο μέλλον τού δώσει την ευκαιρία».

Πηγή: sport-fm.gr