Τα πυρά για τη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού έχουν πέσει στον Ζεσουάλντο Φερέιρα κι όχι άδικα. Και οι παίκτες όμως του «τριφυλλιού» δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Αρκετά γκολ των αντιπάλων έχουν προέλθει από παιδική αντίδραση των «πρασίνων».

Αν προσθέσει κανείς και ότι νέοι αλλά και παλιοί ποδοσφαιριστές δεν δείχνουν να βελτιώνονται με τίποτα, τότε βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο αυτή η άθλια εικόνα. Το ότι κάποιοι νέοι, πάντως, δεν έχουν βοηθήσει, είναι και θέμα του Φερέιρα. Αυτός τους επέλεξε και κάποιους όχι με λίγα λεφτά.

Δεν φταίει, για παράδειγμα, κανείς με τον Σο. Ο Φερέιρα έπρεπε να γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι και να απαντήσει γιατί εισηγήθηκε την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που λείπει εδώ και 4,5 μήνες. Ας δούμε όμως κάποια παιδικά λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού που έχουν κοστίσει νίκες και βαθμούς (σε Ελλάδα κι Ευρώπη), πέρα από τις όποιες ευθύνες έχει και ο Πορτογάλος για το πλάνο της ομάδας μέσα στο γήπεδο.

Κουίνσι: με τον ΟΦΗ κοιτούσε το μπακ να ανεβαίνει και να βγάζει χωρίς πίεση τη σέντρα για το 2-2. Στα εκτός έδρας ματς με Μάριμπορ και Λάτσιο έκανε τακουνάκια στη σέντρα κι έβγαλε τον αντίπαλο στην αντεπίθεση. Στην πρώτη περίπτωση έγινε το 2-0, στην Ιταλία οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Βύντρα: από τους πλέον έμπειρους παίκτες της ομάδας, αλλά κι αυτός φέτος χωρίς ψυχολογία και πίστη στις δυνατότητές του. Στη Σλοβενία στο 2-0 κι αυτός αφήνει ανενόχλητο αντίπαλο παίκτη να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι. Στη Ρώμη ανεξήγητα, αν και δυναμικός παίκτης, αφήνει και πάλι τον επιθετικό να γυρίσει και να σκάψει την μπάλα!

Βελάσκες – Σεϊταρίδης: με τον Αρη, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι με παίκτη περισσότερο, ο πρώτος δεν κρατάει την μπάλα, αφήνει εκτεθειμένη την άμυνά του και στον χώρο ευθύνης του έγινε η σέντρα για την ισοφάριση. Την ίδια ώρα ο Σεϊταρίδης χάνει τον Γιαννιώτα στον δικό του χώρο. Στο παιχνίδι με τη Λάτσιο φυσικά ο έμπειρος μπακ πέτυχε κι ένα απίστευτο γκολ.

Ζέκα: στο ματς με τον Ατρόμητο πήγε στην μπάλα χωρίς δύναμη, την έχασε από τον Μπέλιτς και ήρθε η ισοφάριση.

Χουχούμης – Καρνέζης: Ο νεαρός μπακ έχει ταλέντο και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι ωστόσο και άπειρος. Οπως για παράδειγμα η αντίδρασή του στο ματς με τον ΟΦΗ στο πρώτο γκολ, σε συνδυασμό με το μοναδικό φέτος λάθος του Καρνέζη. Αποτέλεσμα της απειρίας του είναι και το δεύτερο γκολ της Λάτσιο στο «Ολίμπικο».

Μπουμσονγκ

Μία απογοήτευση

Εκτός από τα λάθη και τα εύκολα γκολ που δίνει ο Παναθηναϊκός, όμως, υπάρχουν και τρεις παίκτες που θα περίμενε κανείς να είναι φέτος ηγέτες. Αντίθετα έχουν εξελιχθεί σε… πληγή, αφού δεν έχουν προσφέρει τίποτα.

Ο Μπουμσόνγκ έπρεπε να είναι ο αρχηγός αυτής της ομάδας. Εχει παίξει, ωστόσο, μόλις σε πέντε επίσημα ματς. Συνολικά μετράει 399 λεπτά. Επικαλείται ενοχλήσεις, οι μυϊκοί τραυματισμοί δεν έχουν εγκαταλείψει και δεν δείχνει και διάθεση να γυρίσει νωρίτερα και να βοηθήσει την ομάδα. Γι’ αυτό αμφισβητείται ανοιχτά το μέλλον του.

Φορναρόλι

Το απόλυτο μηδέν

Ο Φερέιρα τον ήθελε για στήριγμα στον Τοτσέ. Η διοίκηση επέμενε να έρθει δανεικός και ο Φερέιρα ήθελε να αποκτηθεί για τρία χρόνια. Τόσο πολύ τον πίστευε, που ο Παναθηναϊκός έδωσε σχεδόν μισό εκατ. ευρώ (στην κατάσταση που είναι μάλιστα η ΠΑΕ) για να τον αποκτήσει. Δώδεκα ματς έχει ο Ουρουγουανός (622 λεπτά) και δεν μετράει ούτε γκολ ούτε ασίστ. Με τα χρήματα που δαπανήθηκαν σαφώς θα μπορούσε να έρθει καλύτερος παίκτης με τις συνθήκες που επικρατούν πλέον στο ποδόσφαιρο. Το χειρότερο είναι ότι στα περισσότερα ματς είναι άφαντος στο γήπεδο.

Κουίνσι

Δείχνει αδιαφορία

Ο Γκανέζος πέρυσι έκανε ορισμένα πολύ καλά παιχνίδια, κυρίως όσο ήταν στην ομάδα και ο Λέτο. Εχει πολλά προσόντα, αλλά όλοι βλέπουν στο γήπεδο γιατί δεν έχει και ανάλογη καριέρα. Δεν είναι καλός τακτικά, υπάρχουν στιγμές που φανερώνει αδιαφορία κι αυτό το είχε δείξει και την περασμένη σεζόν. Ο Πορτογάλος τον έχει χρησιμοποιήσει σε δέκα ματς, αλλά ο χρόνος συμμετοχής του είναι μόνο 584 λεπτά. Δεν έχει βρει δίχτυα ακόμα και επιπλέον δεν έχει ούτε καν μία ασίστ. Ενώ πέρυσι αυτό ήταν το μεγάλο του προσόν και μάλιστα υπάρχει ειδικό πριμ στο συμβόλαιό του αν βγει πρώτος στις ασίστ.

*Σε δύο σερί παιχνίδια με Πανθρακικό και Μάριμπορ ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ καρμπόν. Λάθος στον άξονα αμυντικά, πάσα στην πλάτη του αριστερού στόπερ και τετ α τετ γκολ ο αντίπαλος.

Πηγή: sday.gr