Την βρήκαν την άκρη στην Κένυα! Σε μία από τις πιο… ρεαλιστικές προσεγγίσεις στο ζήτημα του ντόπινγκ, στην αφρικανική χώρα κατέληξαν πως για όλα φταίνε οι ξένοι που θέλουν να υπονομεύσουν τους αθλητές της Κένυας! Για αυτό αποφάσισαν να τους διώξουν!

Πρόσφατα γερμανικό κανάλι αποκάλυψε σε ντοκιμαντέρ ευρεία χρήση απαγορευμένων ουσιών σε προπονητικά κέντρα στην Κένυα. Αμέσως άρχισαν οι έρευνες, τόσο από τις διωκτικές αρχές της χώρας, όσο και από την Παγκόσμια υπηρεσία αντιντόπινγκ. Περιττό. Υπάρχει κάποιος που εντόπισε ήδη τη ρίζα του κακού.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της Κένυας έδωσε τελεσίγραφο στους ξένους προπονητές που εργάζονται στη χώρα να την εγκαταλείψουν μέσα σε μία εβδομάδα! Σύμφωνα με τον Ισάια Κίπλαγκατ, αυτοί ευθύνονται για όλα.

Αποκαλύπτοντας μία… τεράστια συνωμοσία, ο πρόεδρος δήλωσε πως οι ξένοι προπονητές παίρνουν αίμα των δρομέων της Κένυας, το αναμειγνύουν με απαγορευμένες ουσίες και στη συνέχεια το δίνουν σε δημοσιογράφους ως αποδείξεις για ντόπινγκ!

«Οι Κενυάτες προπονούνται σκληρά. Ακόμη και δέκα φορές την ημέρα! Πώς να τους αντιμετωπίσουν οι άλλοι αθλητές που γυμνάζονται δύο φορές. Οι Κενυάτες είναι εργάτες και οι ξένοι δεν πρέπει να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για να δικαιολογήσουν τη δική τους αποτυχία», κατέληξε ο Κίπλαγκατ, σίγουρος πως έλυσε πλέον το πρόβλημα.

Πηγή: Sport-fm.gr