Μια μεγάλη αγάπη, αυτή των φίλων του Παναθηναϊκού με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, η οποία βρίσκει ανταπόκριση, είναι πολύ πιθανό να ξαναζήσει στιγμές μεγάλης έντασης από τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο βραζιλιάνος αμυντικός χαφ έχει διατηρήσει δεσμούς με τους «πράσινους», μολονότι αγωνίζεται στην Γκρέμιο, και μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του, αναμένεται να του γίνει πρόταση να αναλάβει πόστο στο «τριφύλλι».

Ο εξαιρετικός χαρακτήρας του, ο επαγγελματισμός του και οι γνωριμίες του σε όλον τον κόσμο και ειδικά στη Βραζιλία είναι κάποιοι από του λόγους που τον θέλουν στην Παιανία, ενώ η ποδοσφαιρική αξία του είναι αναμφισβήτητη, αφού είχε διατελέσει ακόμη και αρχηγός στη Σελεσάο.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, είμαστε όλοι μας» είχε πει κάποια στιγμή μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟ ο Ζιλμπέρτο, ενώ έχει γίνει και μέλος στην Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, μάλιστα, θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα και αν βάλει οριστικά τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, είναι πιθανό να τις συνδυάσει με συνεργασία με τον αθηναϊκό σύλλογο, εφόσον φυσικά του κάνει πρόταση η διοίκηση.