Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στον Αστέρα Τρίπολης είναι το μυστικό της επιτυχίας των τελευταίων χρόνων, όπως τόνισε ο Χρήστος Πιπίνης σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Ο αριστερός μπακ των Αρκάδων ξεκαθάρισε πως το εύκολο ήταν να φτάσει σε υψηλό επίπεδο η ομάδα του, όμως τα δύσκολα έρχονται τώρα, καθώς καλείται να διατηρηθεί εκεί.

«Ευχαριστώ τον κόσμο του Αστέρα για τη συνεχή στήριξη», τόνισε για τη παρουσία του κόσμου.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Χρήστος Πιπίνης στο www.superleaguegreece.net

Πιστεύεις ότι θα καταφέρει ο Αστέρας να βρεθεί στις θέσεις που οδηγούν στα Play-Off;

– Πιστεύω πώς ναι. Έχουμε πολύ καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ και πιστεύω πώς αν βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με σοβαρότητα, στο τέλος που θα κάνουμε ταμείο θα είναι θετικός ο απολογισμός.

Στο φετινό πρωτάθλημα βλέπουμε πολλούς Έλληνες παίκτες. Θεωρείς ότι θα είναι πιο ποιοτικό σε σχέση με τα προηγούμενα;
– Πιστεύω πώς το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα είναι πιο δυνατό και πιο ανταγωνιστικό. Θεωρώ πώς οι φίλαθλοι θέλουν να παρακολουθούν στις αγαπημένες τους ομάδες, Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ποια είναι η γνώμη σου για τη φετινή ομάδα, αλλά και για τον κόσμο της;

– Είμαστε καλύτεροι από πέρσι, θεωρώ πώς έχουμε καλύτερο ρόστερ και αυτό θα βοηθήσει να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Θα ήθελα ωστόσο, με την ευκαιρία που μου δίνεται, να ευχαριστήσω δημόσια τον κόσμο της ομάδας για την υποστήριξη του στην ομάδα, αλλά και σε μένα προσωπικά. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Τρίπολη, με υποδέχτηκαν όλοι με μία μεγάλη και ζεστή αγκαλιά.

Υπάρχουν σκέψεις για το μέλλον σου; Αν ναι ποιες είναι αυτές;

– Στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνο ο Αστέρας και δεν το κρύβω πώς θέλω να μείνω πολλά χρόνια στην Τρίπολη. Θεωρώ πώς εδώ υπάρχουν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, να ασχοληθεί μόνο με τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και να δώσει τον καλύτερο του εαυτό καθημερινά στο γήπεδο.

Αγωνίζεσαι σε μια θέση που κατά γενική ομολογία σπανίζει από Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ποια πιστεύεις ότι είναι τα φυσικά και τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ποδοσφαιριστής, για να ανταποκριθεί ως αριστερό μπακ;
– Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο αριστερός μπακ πιστεύω πώς πρέπει να έχει μία σειρά από τεχνικά και φυσικά χαρακτηριστικά που να βοηθάει την ομάδα του και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η ταχύτητα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, η δύναμη στη συνέχεια, ο καλός αμυντικός προσανατολισμός που πρέπει να διαθέτει και φυσικά στην άλλη άκρη του αγωνιστικού χώρου καλές επιθετικές πρωτοβουλίες, βοηθώντας τους συμπαίκτες του.

Η έξοδος του Αστέρα Τρίπολης στην Ευρώπη, δεδομένης και της φετινής ευρωπαϊκής του πορείας, συμπεριλαμβάνεται στους στόχους της ομάδας;

– Σίγουρα το ταξίδι στην Ευρώπη μας άρεσε πολύ, ζήσαμε όλοι ξεχωριστές εμπειρίες και θεωρώ πώς είναι μέσα στους στόχους μας και φέτος.

Ερχόμενος στον Αστέρα, πίστευες ότι η καριέρα σου ως ποδοσφαιριστής θα είχε αυτή την εξέλιξη και θα καταφέρνατε ως ομάδα να αγωνιστείτε στο Europa League;
– Ήξερα πώς ήρθα σε μία καλά οργανωμένη ομάδα, που θέλει κάθε χρόνο να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Σιγά-σιγά και με πολύ δουλειά και προσπάθεια, καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα ψηλό επίπεδο. Το σημαντικό όμως δεν είναι να φτάνεις στην κορυφή, αλλά να μείνεις εκεί. Αυτό προσπαθούμε καθημερινά στον Αστέρα, να σταθεροποιηθούμε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

– Υπάρχει ένα καλό και οικογενειακό κλίμα σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Από κει και πέρα, γίνεται μία συστηματική δουλειά στην προπόνηση από τον κ. Σάκη Τσιώλη και τους συνεργάτες του, ενώ όπως προανέφερα νωρίτερα, στον Αστέρα η διοίκηση της ομάδας, σου εξασφαλίζει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να ασχοληθείς μόνο με το ποδόσφαιρο.

Επόμενος αγώνας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Πως προετοιμάζεστε για αυτό το ματς;
– Με πολύ σοβαρότητα, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, με ιστορία, με κόσμο, με καλούς ποδοσφαιριστές.

Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο ποδοσφαιριστή;

– Να είναι συγκεντρωμένος στο στόχο του, να αγαπάει αυτό που κάνει και να μην απογοητεύεται στις δυσκολίες που τυχόν συναντήσει στην καριέρα του.

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;

– Επειδή το πρόγραμμα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι αρκετά φορτωμένο και απαιτεί αρκετά πράγματα που πρέπει να ακολουθήσει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, το μόνο που κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου είναι να βγω με καλούς φίλους για ένα καφεδάκι.

Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής με τι θα ήθελες να ασχολείσαι;

– Αν συνέβαινε αυτό, πιστεύω πώς θα ήμουνα και πάλι στον αθλητισμό κάνοντας κάποιο άλλο σπορ. Δεν ξέρω ποιο θα ήταν αυτό, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μακριά από το χώρο του αθλητισμού.

Πηγή: sport-fm.gr