Η αποξένωση ήταν μόνο η αρχή, καθώς φαίνεται πως πλέον οι σχέσεις Ζαγοράκη και Βρύζα έχουν χαλάσει και το γυαλί δεν ξανακολλάει. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ φέρεται-σύμφωνα με τη SportDay-έντονα δυσαρεστημένος από τον διάδοχό του και άλλοτε συνεργάτη και φίλο του.

Θεωρεί πως στην υπόθεση που βγήκε στην επιφάνεια προ ημερών και αφορά τη δίωξη που του ασκήθηκε (αν κι όχι ακόμη επισήμως) για απιστία και υπεξαίρεση χρημάτων, ο πρώην συμπαίκτης του όχι απλώς δεν τον υποστήριξε, αλλά τον εξέθεσε και δεν τον κάλυψε ηθικά, πρακτικά και νομικά. Ο Ζήσης Βρύζας έχει κρατήσει αποστάσεις από την όλη υπόθεση τονίζοντας πως την εποχή εκείνη δεν είχε θέση στο ΔΣ και ήταν απλώς τεχνικός διευθυντής. Οι δύο άλλοτε «κολλητοί» έχουν πάψει να μιλούν εδώ και καιρό και η τελευταία δημόσια τοποθέτηση ενός για τον άλλο έγινε τον Ιούλιο, όταν ο Ζήσης Βρύζας είχε δηλώσει πως «… ορισμένες αρχές που έχεις στη ζωή σου είναι πάνω από τις φιλίες».

Έτοιμες οι προτάσεις, αλλά…

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν πτοήθηκε όταν αποφάσισε να αναλάβει τον ΠΑΟΚ από τα χρέη που «κληρονομούσε». Αυτά είναι 10,5 εκατ. ευρώ, αλλά με πρόστιμα και προσαυξήσεις τόσων ετών έχουν ανέβει στα 30 εκατ. Το νέο αφεντικό της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του έχουν έτοιμες τις προτάσεις για την εξόφληση των χρεών προς την Πολιτεία, αλλά περιμένουν μία σαφή απάντηση από αυτή. Η πρόταση Σαββίδη έχει δύο σκέλη: το πρώτο αφορά τον παλιό νόμο Ορφανού, βάσει του οποίου μπορεί να διαγραφεί το 80% των προσαυξήσεων και τα 13-14 εκατ. ευρώ να αποπληρωθούν σε δέκα χρόνια. Το δεύτερο σκέλος αφορά νέα ρύθμιση του πρωτογενούς χρέους των 10,5 εκατ. ευρώ. Η πλευρά Σαββίδη δείχνει διάθεση να πληρώνει η ΠΑΕ ετησίως για τις παλιές… αμαρτίες περίπου 1 εκατ. ευρώ και πλέον περιμένει τις αποφάσεις της Πολιτείας.

* Μετ’ εμποδίων τουλάχιστον ως την Τετάρτη, όταν και επιστρέφουν οι περισσότεροι διεθνείς, αρχίζει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Ματέους Βιβιάν, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μείνει εκτός για 2-3 εβδομάδες.

Πηγή: sport-fm.gr