Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι εφημερίδες της Αυστραλίας τη συμφωνία του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με την ομάδα του Σύδνεϋ. Στα πρωτοσέλιδά τους είναι εμφανής η έκπληξη που προκάλεσε αυτή τη μεταγραφή, ενώ σε εκτενή ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στις θετικές «προεκτάσεις» που θα έχει η άφιξη του «Πιντουρίκιο» στη χώρα.

Ένα από τα σίριαλ του φετινού καλοκαιριού, τελείωσε με έναν απροσδόκητο τρόπο. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο δεν θα είναι κάποια φημισμένη ομάδα της «Γηραιάς Ηπείρου», αλλά η άσημη μέχρι πριν λίγες μέρες Σύδνεϋ. Στην Ιταλία η είδηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια, με τους περισσότερους να συμφωνούν με την απόφαση του Ντελ Πιέρο και να δηλώνουν πως την κατανοούν απόλυτα. Στην Αυστραλία, όμως, η είδηση προκάλεσε «κύματα» ενθουσιασμού.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι χαρακτηριστικά του κλίματος. Η «Herald Sun» αναφέρει πως «ο Άλεξ έχει το ελεύθερο να συγκινήσει». Στη «Daily Telegraph» δείχνουν να μην πιστεύουν αυτό που γίνεται. «Πολύ όμορφο για να είναι αληθινό», γράφουν.

Στα εκτενή ρεπορτάζ τους γίνεται αναφορά στις προοπτικές που ανοίγονται για το πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Ο πρόεδρος της Σύδνεϋ, Σκοτ Μπάρλοου, τονίζει πως «κάναμε μια σημαντική επένδυση που δίνει πρεστίζ στο σύλλογο και θα βοηθήσει το πρωτάθλημα ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη τηλεθέαση και συνεπώς μεγαλύτερα τηλεοπτικά συμβόλαια. Ακόμα και στο εξωτερικό αποκτά ενδιαφέρον η A-League.»

Ο προπονητής της Σύδνεϋ δεν κρύβει τη χαρά του που θα δουλέψει με τον Ιταλό σούπερ σταρ. Δηλώνει, μάλιστα, πως έχει ξεκάθαρες ιδέες για τον τρόπο που θα αγωνίζεται η ομάδα του. «Ο Άλεξ αγωνίστηκε σε μια απο τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, είτε σαν «9αρι» είτε σαν «10αρι». Αυτό θα κάνει και σε μας. Θα είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.»

Πηγή: sport-fm.gr