Αρχίζει ξανά το τρέξιμο για τον Ανδρέα Δημητρέλο, αφού τα εξωαγωνιστικά προβλήματα για την ΑΕΚ είναι περισσότερα και από τα αγωνιστικά. Ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας-«φωτιά», αφού όσο αναμένεται η απόφαση των Βιντιάδη και Χάρις για το αν θα αποκτήσουν τις μετοχές της ΠΑΕ, θα πρέπει ο σύλλογος να πορευτεί με τις δικές του δυνάμεις.

Στην ατζέντα του διευθύνοντος συμβούλου της «Ένωσης» είναι η ρύθμιση των οφειλών απέναντι στην Εφορία και το ΙΚΑ για να έχει-σε πρώτη φάση-η ΑΕΚ τον κόσμο στο πλευρό της στον αγώνα με τον Άρη την προσεχή αγωνιστική.

Παράλληλα θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για τη ρύθμιση των χρεών μέσω Σούπερ Λίγκας και Υπουργείου Οικονομικών, ενώ θα πρέπει να υπάρξει απόφαση για το αν είναι συμφέρον για την ΠΑΕ να υπαχθεί στην τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Επίσης στο πρόγραμμα υπάρχει και το ζήτημα των πληρωμών των παικτών, αλλά και των επαφών με τους Γκερέιρο, Αραμπατζή και Λαγό στους οποίους θα προταθεί μείωση αποδοχών.

Τέλος, σε συνεργασία με τον οικονομικό διευθυντή, Παναγιώτη Βαλασόπουλο, θα γίνει μία αναλυτική κατάσταση των υποχρεώσεων και των ελάχιστων προσδοκώμενων εσόδων της ΠΑΕ για να χαραχτεί η οικονομική της πολιτική το προσεχές διάστημα.

Ξεκαθαρίζει για Τσιάρτα και Κωστή

Στο ΔΣ της ΠΑΕ την Τετάρτη θα τεθεί επί τάπητος το μέλλον της συνεργασίας με τους Βασίλη Τσιάρτα και Χρήστο Κωστή και η θέση αμφοτέρων είναι επισφαλής. Μέχρι τώρα πρόσφεραν αμισθί τις υπηρεσίες τους, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί ες αεί. Για τον μεν Τσιάρτα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, από τη στιγμή που οι μεταγραφές τελείωσαν και υπάρχει δυνατότητα για μία προσθήκη παίκτη τον Ιανουάριο, ενώ ακόμη πιο δύσκολη είναι η θέση του Κωστή, καθώς δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο.

Το βάρος στην ψυχολογία και… μίνι προετοιμασία

Οι δύο ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν έχουν επηρεάσει ψυχολογικά τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Βλάχος, αλλά και ο Θωμάς Μαύρος έχουν διαπιστώσει σε ορισμένους παίκτες πρόβλημα νοοτροπίας, που μεταφράζεται σε ανεξήγητο φόβο αλλά και άγνοια των δεδομένων της κατηγορίας. Στόχος τους είναι να τους νουθετήσουν, αλλά με… ήπιο τρόπο και χωρίς να τους επιβαρύνουν κι άλλο ψυχολογικά.

Το τεχνικό τιμ θέλει να αξιοποιήσει τις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι το ματς με τον Άρη για να βελτιώσει αγωνιστικά την ομάδα και να ενσωματώσει καλύτερα τους νεοαποκτηθέντες. Σήμερα υπάρχει ρεπό, ενώ από αύριο θα απουσιάζουν από τις προπονήσεις οι διεθνείς Μπουγαΐδης, Κατίδης (Ελπίδων), Γροντής, Φούντας και Παπαδημητρίου (Νέων). Ο Βαγγέλης Βλάχος θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα στα φιλικά με τον Ιωνικό στη Νίκαια την Τρίτη (18:00), ενώ την Παρασκευή η ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί από τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά και την Τρίτη από τον Μικρασιατικό στην Καισαριανή.

Πηγή: sport-fm.gr