Το τυπικό σκέλος της συνεργασίας του Πανθρακικού με τον Θανάση Πρίττα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Ο 33χρονος μέσος είναι και με τη… βούλα παίκτης των νεοφώτιστων για τον επόμενο χρόνο.

Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει εδώ και αρκετές ημέρες, με τον ποδοσφαιριστή να βρίσκεται ήδη μαζί με τους νέους του συμπαίκτες, όπου συνεχίζεται η προετοιμασία εν όψει της νέας περιόδου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Θανάση Πρίττα διάρκειας 1 έτους. Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής προπονείται με τους νέους τους συμπαίχτες υπό τις οδηγίες του προπονητή της ομάδας, Σάββα Παντελίδη».

Το βιογραφικό του ποδοσφαιριστή

Ο Θανάσης Πρίττας γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1979 στην Θεσσαλονίκη. Η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία στο ποδόσφαιρο ήταν με την φανέλα του Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας (πρωτάθλημα Γ! Εθνικής κατηγορίας) όπου έπαιξε σε ηλικία 18 ετών έχοντας 34 εμφανίσεις και 5 τέρματα.

Επόμενος σταθμός του η Skoda Ξάνθη στην οποία αγωνίστηκε 6 χρόνια έχοντας 116 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και 5 τέρματα. Η συνέχεια τον βρίσκει στον Ηρακλή όπου σε δυο σαιζόν (2005-2006 και 2006-2007) είχε 41 συμμετοχές και 2 τέρματα.

Τα τελευταία 5 χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα του Άρη όπου μέχρι και πέρσι είχε 72 συμμετοχές με 2 τέρματα.

Πέρα από την πλούσια του εμπειρία στο Ελληνικό πρωτάθλημα ο Θανάσης Πρίττας έχει αγωνιστεί 17 φορές στο κύπελλο UEFA ή Europa League. Η εμπειρία του σε διεθνείς αγώνες δεν σταματάει μόνο στους συλλόγους καθώς ο Πρίττας ήταν στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος το 2010 που συμμετείχε στο Μουντιάλ.

Πηγή: sport-fm.gr