Τελικά, στα έξι εκατομμύρια ευρώ και όχι στα 15 εκατ. ευρώ ορίστηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά από τη σημερινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης. Η απόφαση λήφθηκε μετά από μια πρόταση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας που έχει στην κατοχή της και το πλεοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Στο πλευρό του… μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, τάχθηκαν οι Νικόλας Πατέρας και Αδαμάντιος Πολέμης μέσω των αντιπροσώπων τους. Αντίθετα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ψήφισε «παρών», καθώς είχε ταχθεί υπέρ της ΑΜΚ στα 15 εκατ..

Διαφοροποίηση υπήρξε και στην τιμή της μετοχής, η οποία ορίστηκε στα 0,34 € και όχι στα 0,33€ όπως ανέφεραν οι πληροφορίες. Η ΑΜΚ θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, με κατώτατο όριο τα 99 ευρώ που αντιστοιχούν σε 300 μετοχές της ΠΑΕ.

«Είμαστε ανοικτοί σε οποιονδήποτε επενδυτή», τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΠΑΕ και πρόσθεσε: «…όπως ανοικτοί είμαστε σε όποιον μέτοχο θέλει να συμμετάσχει στην ΑΜΚ».

Ο επικεφαλής του… μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού, δηλαδή, της Παναθηναϊκής Συμμαχίας σχολίασε για την απόρριψη του αιτήματος της ΠΑΕ από τη Σούπερ Λίγκα για την αναβολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό…

«Πέρσι θυμάμαι που το ζήτησε ο Ολυμπιακός και έγινε δεκτό. Φέτος η Σούπερ Λίγκα δεν έκανε το ίδιο. Περιμένουμε να δούμε τη στάση της από εδώ και πέρα»…

Πηγή: sport-fm.gr