Δεν είναι οι Τζαμαϊκανοί. Ούτε αυτοί από τα νησιά Κομόρος ή από τα άλλα, του Σολομώντα! Όσες… περίεργες χώρες και να σκεφτεί κάποιος, οι πιο cool αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν θα είναι αυτοί.

Θα είναι οι Ανεξάρτητοι!

Ναι, μετά από ανεξάρτητους βουλευτές, συνδέσμους οπαδών, ανεξάρτητες γυναίκες, υπάρχουν κι αυτοί. Οι οποίοι, παρέλασαν με την σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί πολύ απλά, δεν ανήκουν πουθενά!

Οι Λι Μάρβιν Μπονεβάτσια (400μ), Ρέτζιναλ Ντε Βιντ (τζούντο 81κ.) και Φιλιπίν Φαν Άανχολντ (ιστιοπλοΐα) κατάγονται από το νησί Κουρακάο, το οποίο, μέχρι το 2010 άνηκε στις Ολλανδικές Αντίλες. Ο επίγειος αυτός παράδεισος που βρίσκεται στην Καραϊβική όμως διασπάστηκε από το σύμπλεγμα νησιών και οι αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορούσαν να το κάνουν με τρεις τρόπους. Είτε με την σημαία της Ολλανδίας, είτε με της Αρούμπα (του μεγάλου νησιού των Αντίλλων) είτε ως ανεξάρτητοι…

Τον ίδιο δρόμο, ακολούθησε και ο Γκουόρ Μαριάλ από το Νότιο Σουδάν, το οποίο κέρδισε την ανεξαρτησία του από το Σουδάν τον Ιούνιο του 2011 αλλά στο μικρό κρατίδιο δεν πρόλαβε να δημιουργηθεί Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κι έτσι ο αθλητής του Μαραθωνίου που πληρεί τις προϋποθέσεις προτίμησε την ανεξαρτησία του όπως η χώρα του, από το να συμμετέχει με την σημαία του Σουδάν.

Να σημειωθεί, πως οι ανεξάρτητοι αθλητές κάνουν την εμφάνισή τους για τρίτη φορά σε Ολυμπιάδα και να ευχηθούμε όλοι, να γίνουν η νέα μόδα!

Αναλυτικά οι ανεξάρτητοι αθλητές.

Λι Μάρβιν Μπονεβάτσια, Κουρακάο, 400 μέτρα
Γκουόρ Μαρίαλ, Νότιο Σουδάν, Μαραθώνιος
Ρέτζιναλ Ντε Βιντ, Κουρακάο, Τζούντο 81 κ.
Φιλιπίν Φαν Άανχολντ, Κουρακάο, Ιστιοπλοΐα

Πηγή: Sport-fm.gr