Στον Ολυμπιακό ήταν πάνω-κάτω γνωστοί οι ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονταν από τον Αντρέ Μαρτίνς για τη νέα σεζόν. Οι προθέσεις του Πορτογάλου τεχνικού φάνηκαν από την ευρωπαϊκή λίστα των «ερυθρόλευκων» ενόψει των δύο αγώνων με τη Λουκέρνη. Σήμερα έγιναν ακόμη πιο σαφείς με τις επιλογές του ενόψει του πρώτου παιχνιδιού με τους Ελβετούς, ενώ και η διαλογή των παικτών σε νούμερα (ή για την ακρίβεια όσοι έμειναν χωρίς αριθμό), είναι επίσης ενδεικτικές.

Όπως φαίνεται, στον Πειραιά δεν υπολογίζουν τους Μάρκο Μαρίν, Μπιορν Ένγκελς, Ούρος Τζούρτζεβιτς, Αντρέ Μαρτίνς, Νίκο Μαρτίνες, Γιάννη Γιαννιώτα, Παναγιώτη Ταχτσίδη, Μανώλη Σιώπη, ενώ εδώ και αρκετό καιρό ήταν γνωστό πως οι Δημήτρης Γούτας, Νίκος Βέργος, Γιώργος Μανθάτης και Κιαζίμ Λάτσι δεν θα αποτελέσουν μέρος της πρώτης ομάδας. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είχαν γραφτεί για να δοθούν ως έμψυχα ανταλλάγματα στην ΑΕΛ, για τη μεταγραφή του Γιάννη Μασούρα. Όλοι οι προαναφερθέντες δεν έχουν διαλέξει και κάποιο νούμερο για τη νέα σεζόν.

Για τον Γερμανό μεσοεπιθετικό, τον Βέλγο στόπερ και τον Σέρβο επιθετικό στο Λιμάνι περιμένουν κάποιες ικανοποιητικές προτάσεις για να παραχωρηθούν, για τον Πορτογάλο μέσο και τον Αργεντινό επιθετικό επίσης αναμένεται μια πρόταση που θα τους δώσει μια προοπτική να βρουν θέση βασικού, για τον Γιαννιώτα υπάρχει στο προσκήνιο η περίπτωση του ΑΠΟΕΛ, στον οποίον είχε αγωνιστεί και στο παρελθόν, ο Σιώπης παρουσιάστηκε από κάποια δημοσιεύματα ως έμψυχο αντάλλαγμα για τη μεταγραφή Γκιγιέρμε, ενώ για τον Ταχτσίδη κυκλοφορούν διάφορα σενάρια, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο.

Στους 19 για το ματς με τη Λουκέρνη στο Καραϊσκάκη δεν υπάρχουν οι Λεονάρντο Κούτρης, Γιάννης Μασούρας και Δημήτρης Νικολάου, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για το μέλλον τους στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος προέρχεται από μακροχρόνιο τραυματισμό, ο δεύτερος θεωρείται ακόμη ένα «ακατέργαστο διαμάντι» και ο τρίτος είναι πολύ πιθανό να φύγει για Ιταλία και με καλή μεταγραφή τόσο για τον ίδιο όσο και για τον σύλλογο, αλλά εάν αυτό δεν συμβεί, δεν σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται.

Όσο για τους Δημήτρη Μάνο και Φελίπε Πάρντο, ο πρώτος λογίζεται ως τρίτη λύση στην επιθετική γραμμή, που με αρκετή δουλειά θα μπορέσει να προωθηθεί, ενώ ο Κολομβιανός επίσης υπολογίζεται ως εναλλακτική για τα άκρα, αλλά εντός πλάνων του Μαρτίνς.

Εξυπακούεται, φυσικά, ότι ο Μπίμπαρς Νάτχο θα λογίζεται ενδεκαδάτος, αλλά με μόλις μια προπόνηση στα ερυθρόλευκα δεν θα μπορούσε να βοηθήσει όσο ήθελε στο αυριανό παιχνίδι.