Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η περεταίρω μεταγραφική ενίσχυση στον Ολυμπιακό ενόψει της νέας σεζόν, με τους «ερυθρόλευκους» να ετοιμάζουν διπλό… χτύπημα. Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η απόκτηση του Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται και η περίπτωση του Γουίλιαν Αράο.

Για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό οι πληροφορίες που έρχονται από Ελλάδα και την Πορτογαλία αναφέρουν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να πιάσει Λιμάνι, με σημαντικό ρόλο στην απόκτησή του να παίζει ο Πέδρο Μαρτίνς, που γνωρίζει καλά τον παίκτη.

Στη χώρα της Ιβηρικής, μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως «το μέλλον του Ποντένσε είναι κάθε μέρα και πιο βέβαιο. Ο νεαρός επιθετικός είναι να υπογράψει στον Ολυμπιακό, τον ιστορικό ελληνικό σύλλογο, που καθοδηγείται πλέον από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο νεαρός παίκτης έσπασε το συμβόλαιό του με τα λιοντάρια της Λισαβόνας, σε μία υπόθεση που ακόμη δεν έχει επιλυθεί».

Από την άλλη, η υπόθεση του Βραζιλιάνου κεντρικού μέσου της Φλαμένγκο έχει σαφώς περισσότερες δυσκολίες, καθώς η ομάδα του Πειραιά πρέπει να κάνει οικονομική υπέρβαση για να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα. Οι αρχικές απαιτήσεις των Βραζιλιάνων είναι κοντά στα 4 εκατ. ευρώ, ωστόσο στον Πειραιά δείχνουν μεγάλη διάθεση να τελειώσουν θετικά την περίπτωση του 26χρονου χαφ.