Σε κάθε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου υπάρχουν οι πρωταγωνιστές, αλλά και οι αφανείς ήρωες που πρωταγωνιστούν σε απίθανες ιστορίες.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο Ματίας Αμάγια που πριν λίγα 24ωρα αφίχθη στη Μόσχα με το ποδήλατό του για να υποστηρίξει την ομάδα της πατρίδας του, την Εθνική Αργεντινής, χωρίς καν να έχει εξασφαλισμένη την είσοδό του στο γήπεδο.

Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να μη μπορέσει να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα της «Αλμπισελέστε» καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, αλλά όπως ο ίδιος τονίζει, αυτό που μετρά περισσότερο είναι το ταξίδι.

Γεννημένος στο Σαν Χουάν ο Ματίας Αμάγια αποφάσισε το 2013 να ξεκινήσει μια περιπέτεια που θα συνδυάζει τις δύο μεγάλες του αγάπες: τα ταξίδια και το ποδόσφαιρο.

Πρώτα επισκέφθηκε την Βραζιλία (2014), τώρα βρίσκεται στη Μόσχα και επόμενος στόχος είναι το Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022. Το πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι το μέσο που χρησιμοποιεί στα ταξίδια του είναι το ποδήλατο! «Libertad» το ονομάζει, «Ελευθερία» δηλαδή, του το χάρισαν οι γονείς του και με όλο τον εξοπλισμό που μεταφέρει έχει φτάσει να ζυγίζει πάνω από 90 κιλά.

«Από τη Βραζιλία συνέχισα στη Νότια Αμερική, από κει πήγα στην κεντρική Αμερική και από τον Παναμά πήρα το αεροπλάνο για τη Μαδρίτη. Ποδηλατώ για πάνω από δύο χρόνια», λέει στην εφημερίδα «Clarin» ο ήρωας της ιστορίας μας που εδώ και μια πενταετία έχει περάσει από 37 χώρες έχοντας διανύσει 80.000 χιλιόμετρα.

Το Σάββατο έφτασε νωρίς έξω από το γήπεδο της Σπαρτάκ Μόσχας και περίμενε καρτερικά τον φίλο του που του είχε εξασφαλίσει εισιτήριο για να παρακολουθήσει τον αγώνα με την Ισλανδία.

Είναι δύσκολο έως απίθανο να μπορέσει να παρακολουθήσει άλλο αγώνα της αγαπημένης του Αργεντινής καθώς δεν διαθέτει τα χρήματα για να αγοράσει εισιτήρια. Αυτό πάντως δεν τον πτοεί. «Είμαι χαρούμενος και μόνο που έχω καταφέρει να φτάσω μέχρι εδώ», λέει.

Του αρκεί να στείλει το μήνυμα που θέλει στους ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν την Εθνική.

«Θα ήθελα οι παίκτες μας να δουν την προσπάθεια που κάνει κάθε οπαδός της ομάδας. Υπάρχουν πολλοί που έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά για να έρθουν εδώ για να στηρίξουν την προσπάθειά τους. Εγώ ήρθα με το ποδήλατο, άλλοι με αεροπλάνο, άλλοι με διάφορους τρόπους. Αν καταλάβουν τι κάνουμε γι’ αυτά τα χρώματα, θα πάνε πολύ μακριά στη διοργάνωση. Δεν είναι μόνοι τους, αλλά έχουν έναν ολόκληρο λαό να τους υποστηρίζει».

Η περιπέτεια του Αμάγια δεν σταματά εδώ. Το πλάνο του είναι να συνεχίσει το ταξίδι σε Ινδία, Κίνα με τελικό προορισμό το Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022. Χαράς το κουράγιο του!