Ιστορικής σημασίας είναι η σημερινή συνάντηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, καθώς θα φανεί αν η πετυχημένη συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί ή θα τερματιστεί μετά από 13 χρόνια. Ο Σέρβος τεχνικός επιστρέφει σήμερα το μεσημέρι από το Ντουμπάι μαζί με τον συνεργάτη του, Δημήτρη Ιτούδη, και το απόγευμα αναμένεται να τα πει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα το φιλικό διαζύγιο δείχνει περισσότερο πιθανό από ποτέ. Η διοίκηση της ΚΑΕ έχει καταστήσει σαφές πως αδυνατεί να διαθέσει περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ για την ομάδα της προσεχούς περιόδου, πετώντας το μπαλάκι στον «Ζοτς». Μάλιστα η οικογένεια Γιαννακόπουλου δήλωσε προ ημερών έτοιμη να δώσει ακόμη και τις μετοχές της ΚΑΕ σε οποιονδήποτε διαθέσει τα χρήματα που ζητεί για να «χτίσει» τον νέο Παναθηναϊκό ο προπονητής. Η περίπτωση, πάντως, να προκύψει ενδιαφερόμενος μοιάζει… απίθανη.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τη σειρά του, παρά τη δεδομένη επιθυμία του να παραμείνει για συναισθηματικούς λόγους, θέτει ως προϋπόθεση για την παραμονή του ένα μπάτζετ 16 εκατ. ευρώ, που θα του δώσει τη δυνατότητα να σχηματίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Σύμφωνα με την πλευρά του προπονητή, ο προϋπολογισμός που προσφέρει η ΚΑΕ δεν είναι αρκετός για κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι συμβόλαιο έχει μόνο ο Δημήτρης Διαμαντίδης (και μάλιστα ύψους 2 εκατ. ευρώ, που μαζί με την εφορία καλύπτει σχεδόν το 1/4 του διαθέσιμου μπάτζετ) και θα χρειαστεί να γίνουν πολλές προσθήκες στο ρόστερ. Το τελευταίο που απασχολεί τον 52χρονο τεχνικό είναι οι δικές του απολαβές, αν και από την Τουρκία έχει πολύ καλύτερη οικονομική πρόταση και λευκή επιταγή για μεταγραφές.

Η διαφορά των 4 εκατ. ευρώ είναι σημαντική και καμία πλευρά δεν έχει δείξει διάθεση υποχώρησης. Θα επικρατήσει η λογική ή το συναίσθημα; Είναι ρεαλιστικό το σενάριο να βρεθεί κάποιος τρόπος (ενδεχομένως με κάποιον χορηγό) να μειωθεί ή καλυφθεί το χάσμα; Αλλά και ποιος θα είναι ο ρόλος του κόσμου του Παναθηναϊκού, που είναι δεδομένο πως θα ασκήσει πιέσεις σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία; Όλες οι απαντήσεις σήμερα το απόγευμα…

Με αγωνία περιμένουν τις εξελίξεις και οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Αρκετοί εξ αυτών είναι έτοιμοι να ανανεώσουν με… κλειστά μάτια εφόσον παραμείνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όχι όμως και αν δεν παραμείνει ο Σέρβος τεχνικός. Η διοίκηση της ΚΑΕ έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα εξετάσει καμία εναλλακτική λύση για τον πάγκο, αν δεν ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον του «Ζοτς».

Πηγή: sport-fm.gr