Στην αναζήτηση επιθετικού βρίσκεται η ΑΕΚ, δεδομένης της επιστροφής του Σέρχιο Αραούχο στη Λας Πάλμας, καθώς έληξε ο μονοετής δανεισμός του. Μεταξύ των σέντερ φορ που τσεκάρουν στον «δικέφαλο» βρίσκεται και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος έβγαζε τις τελευταίες δύο σεζόν το… ψωμί του στη Λεγκανές.

Ο 28χρονος Ισπανός επιθετικός είναι μεταξύ των περιπτώσεων που έχουν περάσει το στάδιο της αρχικής έγκρισης από τα στελέχη της Ένωσης, ενώ είναι μια από τις περιπτώσεις που αρέσει στον Μαρίνο Ουζουνίδη, καθώς στο παρελθόν είχε συμπεριληφθεί και στη δική του λίστα, όταν ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, τότε η περίπτωσή του δεν προχώρησε για οικονομικούς λόγους.

Πλέον, όμως, ο Γκερέρο κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά και η περίπτωσή του είναι σαφώς πιο εύκολη, καθώς η Ένωση δεν χρειάζεται να δώσει λεφτά και στον ισπανικό σύλλογο για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Ο ύψους 1.80μ. επιθετικός μένει ελεύθερος σε έναν μήνα (30/06) και φέρεται να έχει έρθει σε επαφή και με τον πρώην συμπαίκτη του, Ερίκ Μοράν, από τον οποίον ζήτησε να μάθει πληροφορίες για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο 28χρονος επιθετικός αγωνίστηκε αυτήν τη σεζόν σε 22 ματς με τη Λεγκανές, βρίσκοντας τέσσερις φορές δίχτυα, ενώ έδωσε και τρεις ασίστ. Συνολικά με τη νυν ομάδα του μετρά 53 συμμετοχές και 9 γκολ. Αυτό που αρέσει στην ΑΕΚ, είναι το γεγονός πως πρόκειται για έναν παίκτη που συμμετέχει αρκετά στο παιχνίδι της ομάδας, είναι κινητικός και ταυτοχρόνως ομαδικός, δημιουργώντας από μόνος του καταστάσεις για γκολ, χωρίς να περιμένει την μπάλα στα πόδια του, για να την σπρώξει απλώς στα δίχτυα. Είναι μια περίπτωση Αραούχο, δηλαδή…

Και μια και αναφέρθηκε το όνομα του Αργεντινού, χθες «έπαιξε» έντονα στα ρεπορτάζ της ομάδας. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της Λας Πάλμας, Λίτο Χιμένεθ, η Ένωση είναι έτοιμη να προσφέρει μια δελεαστική πρόταση στον σύλλογο των Καναρίων Νήσων, προκειμένου να μπορέσει να κάνει δικό της τον «Τσίνο». Ή, τουλάχιστον να προσπαθήσει…

1810015990256

Αυτό που φαίνεται να ισχύει, είναι πράγματι μια προσπάθεια από πλευράς ΑΕΚ να δει ποια είναι τα δεδομένα για τον παίκτη και να τσεκάρει τις προθέσεις της Λας Πάλμας, λήγοντας γρήγορα την ιστορία, προκειμένου να μην εξελιχθεί όπως το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν ο Αραούχο φόρεσε ξανά τα κιτρινόμαυρα στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου.