Σκεπτικός όσον αφορά ένα ενδεχόμενο Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου παρουσιάστηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, ωστόσο, να τονίζει ότι «εάν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πολιτική ευθύνη».
Μέσω δηλώσεών του στη γαλλική ιστοσελίδα «sofoot.com» -μεταξύ άλλων- επισήμανε ότι «δυστυχώς, η δράση της κυβέρνησης είναι περιορισμένη στο ποδόσφαιρο, διότι υπάρχουν όργανα που δρουν ανεξάρτητα», ενώ παραδέχθηκε ότι το αρνητικό κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο επηρεάζει και την εθνική ομάδα.
Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την ολοκλήρωση της σεζόν στις επαγγελματικές κατηγορίες, ανέφερε: «Δεν μπορεί να είμαι θετικός ή αρνητικός. Μερικά πράγματα βελτιώθηκαν, άλλα έμειναν στο ίδιο επίπεδο. Στο τέλος, μένει μια εικόνα και αυτό μας αποτρέπει από το να απολαύσουμε το αθλητικό ενδιαφέρον. Ύστερα από μια περίοδο με ανωμαλίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Υπάρχει μπροστά μας πολλή δουλειά για να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος. Δυστυχώς, δεν βλέπω την ίδια επιθυμία από τους ίδιους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για να βελτιωθεί η κατάσταση».
Όσον αφορά τις δυνατότητες της κυβέρνησης για να βελτιωθεί η κατάσταση, υποστήριξε: «Δυστυχώς, η δράση της κυβέρνησης είναι περιορισμένη στο ποδόσφαιρο, διότι υπάρχουν όργανα που δρουν ανεξάρτητα. Μπορούμε να κάνουμε προτάσεις, αλλά ανεξάρτητα από τους νόμους που ψηφίζουμε, αν οι ποδοσφαιρικές Αρχές δεν θέλουν να βοηθήσουν, δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά».
Για το εάν πρέπει να βασιστεί στις διεθνείς Αρχές για κυρώσεις, απάντησε: Έχουμε καλή συνεργασία με τη FIFA και την UEFA και νομίζω ότι, ναι, τα διεθνή θεσμικά όργανα πρέπει να λάβουν πιο θαρραλέες αποφάσεις».
Εάν αυτό σημαίνει ενδεχόμενο Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανέφερε: «Τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνδέονται άμεσα με μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είμαι βέβαιος ότι το Grexit λύνει το πρόβλημα, αλλά δεν μας τρομάζει. Εάν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πολιτική ευθύνη. Σήμερα, το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη συμβιβασμού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ακόμη και σήμερα μιλάμε για ένα προϊόν, θέλουμε να πάρουμε κάτι από αυτό; Θέλουμε να το βελτιώσουμε και να φέρουμε χρήματα; Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σ’ αυτό… Όμως, ξαναλέω, τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα βρίσκουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνδέονται άμεσα με μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται ταυτόχρονα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μην αποσυνδέετε το ποδόσφαιρο από την πολιτική».
Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ, που κάνει δύσκολο να αντεπεξέλθουν οικονομικά, επισήμανε: «Η κυβέρνηση σύντομα θα προτείνει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο των συλλόγων, αλλά εναπόκειται στην Ομοσπονδία να αναλάβει δράση, να είναι πιο απαιτητική. Πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες σε χώρα που βρίσκεται σε κρίση. Τα χρήματα λείπουν και τα σφάλματα διαχείρισης είναι αναπόφευκτα πιο ορατά.
Είναι πιο περίπλοκο σήμερα να πάμε να βρούμε χορηγούς, να βρούμε συμβόλαια. Έτσι, μια κακή επιλογή έχει βαρύτερες συνέπειες. Η κυβέρνηση σύντομα θα προτείνει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει τον καλύτερο έλεγχο των συλλόγων, αλλά εναπόκειται στην Ομοσπονδία να αναλάβει δράση, να είναι πιο απαιτητική. Και η Ομοσπονδία είναι υπόλογη στη FIFA και την UEFA, όχι στην κυβέρνηση».
Τέλος, για το εάν όλα τα παραπάνω επηρέασαν και την εθνική Ελλάδας και για τον λόγο αυτό δεν κατάφερε να προκριθεί στο Μουντιάλ 2018, στα γήπεδα της Ρωσίας, τόνισε: «Είναι προφανές ότι αυτό το αρνητικό κλίμα έχει επιπτώσεις στην Εθνική. Μια Ομοσπονδία που δεν λειτουργεί σωστά, επηρεάζει προφανώς την Εθνική ομάδα. Αλλά και η μη πρόκριση είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν μπορούμε να βάλουμε τα πάντα στην πλάτη των θεσμικών οργάνων».