Μαραθώνια ήταν η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ, για την τιμωρία του σε πρώτο βαθμό με αφαίρεση 3 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, 2 από το επόμενο, κατακύρωση του ματς με 3-0 υπέρ της ΑΕΚ και την τιμωρία των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ με αποκλεισμό από τα γήπεδα τριών ετών και 90 ημερολογιακών ημερών αντίστοιχα, για όσα έγιναν στο ντέρμπι «δικεφάλων».

Η διαδικασία στην Επιτροπή Εφέσεων ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα, ενώ δεν λήφθηκε καμία απόφαση. Δόθηκε προθεσμία και στις δύο ΠΑΕ μέχρι τη Δευτέρα (16/04), προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους.

Με άλλα λόγια, η βαθμολογία δεν μεταβάλλεται ενόψει των παιχνιδιών της προσεχούς αγωνιστικής, το Σαββατοκύριακο που έρχεται, ενώ θεωρείται δεδομένο πως όποια κι αν είναι η απόφαση, θα υπάρχει και τρίτος βαθμός, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι, από τη διαδικασία δεν εξαιρέθηκε ο δικαστής Σκουτέρης, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα της ΑΕΚ. Επίσης, σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει το βίντεο διάρκειας τεσσάρων ωρών από τις κάμερες ασφαλείας στα αποδυτήρια, ενώ η πλευρά των Θεσσαλονικέων προσκόμισε και ένα άλλο βίντεο διάρκειας 5 λεπτών με πλάνα από τον ίδιο χώρο.

Οι δύο πλευρές δέχθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες οι Παντελής Κωνσταντινίδης και Ανδρέας Δημάτος. Ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως δεν υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας στις τάξεις της ΑΕΚ, ενώ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ένωσης τόνισε πως η εικόνα του Ιβάν Σαββίδη με όπλο επηρέασε ψυχολογικά τους παίκτες, ενώ ανέφερε πως ουδέποτε άκουσε σφύριγμα Κομίνη για συνέχιση του ματς.