Χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσε την προπόνηση της και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τους παίκτες της να συμφωνούν στις δηλώσεις που ακολούθησαν ότι η απόδοση του Δημήτρη Διαμαντίδη και οι λεπτομέρειες θα είναι τα «κλειδιά» που θα καθορίσουν τον νικητή του ημιτελικού του Final 4, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε όσα είπαν οι Τεόντοσιτς, Σβεντ, Βοροντσέβιτς, Χριάπα, Σισκάουσκας και Βορόνοφ στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague.

Μίλος Τεόντοσιτς

«Παίζουμε κόντρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Θα είναι ένα σπουδαίο ματς. Ξέρουμε πως μια προσπάθεια μπορεί να κρίνει τα πάντα. Πρέπει να παίξουμε ως ομάδα 40 λεπτά. Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι».

Αλεξέι Σβεντ

«Τα βασικά ‘κλειδιά’ είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας και να σταματήσουμε τον Διαμαντίδη. Βέβαια έχουν και άλλους σπουδαίους παίκτες, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι σαν δύο διαφορετικές ομάδες ότι ο Διαμαντίδης παίζει καλά και όταν όχι και τόσο. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί απέναντι του και να τον μαρκάρουμε σε όλο το γήπεδο».

Αντρέι Βοροντσέβιτς

«Θα είναι σπουδαία μάχη. Ο Παναθηναϊκός είναι διψασμένος για τον τίτλο όπως και εμείς. Όποιος είναι καλύτερος πιθανότατα θα βρεθεί στον τελικό. Ο Κώστας Τσαρτσαρής είναι έμπειρος παίκτης που μπορεί να ποστάρει, να ντριμπλάρει και να σουτάρει από μακριά. Ο Στίβεν Σμιθ είναι καλύτερος σουτέρ, ειδικά από τα 6,75μ. Οπότε αν βρεθώ απέναντί τους θα πρέπει να τους αποτρέψω από το να πάρουν ελεύθερα σουτ».

Βίκτορ Χριάπα

«Και οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται εδώ το αξίζουν. Αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό δύο φορές φέτος και τον νικήσαμε αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα πια. Αυτό είναι το ματς-κλειδί και όλοι πρέπει να παλέψουν για να νικήσουν. Ξέρουμε καλά τον Παναθηναϊκό, έχει πάνω κάτω τους ίδιους παίκτες τα τελευταία 4-5 χρόνια και για αυτό είχε τόσες επιτυχίες σε αυτό το διάστημα. Έχουν πολλούς τίτλους αλλά και πολλή εμπειρία».

Ραμούνας Σισκάουσκας

«Θα δοθεί μεγάλη μάχη. Πρέπει να κοιτάξουμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε ριμπάουντ, κάθε χαμένη μπαλιά, κάθε φάουλ. Κάθε λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει το ματς. Ο Διαμαντίδης είναι σίγουρα ο κύριος παίκτης τους, αλλά θα είναι λάθος να εστιάσουμε μόνο σε αυτόν. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες και πρέπει να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε όλη την ομάδα, όχι μόνο έναν παίκτη».


Εβγκένι Βορόνοφ

«Είναι τέλεια να βρίσκομαι εδώ. Είναι το πρώτο Final 4 της καριέρας μου. Έχω θετική ενέργεια. Πρέπει να παίξουμε ως ομάδα, να παλέψουμε και να κάνουμε όσα μας πει ο προπονητής μας αν θέλουμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό. Πολύ σημαντικό είναι να σταματήσουμε τον Διαμαντίδη. Πρέπει να του κάνουμε τη ζωή… δύσκολη. Είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού στο παρκέ. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι καλοί παίκτες όπως ο Μπατίστ και ο Γιασικεβίτσιους».

Πηγή: Sport-fm.gr