Δεν εκδικάστηκε τελικά σήμερα η υπόθεση του ΠΑΟΚ, για τα όσα έγιναν στις εξέδρες των «Ζωσιμάδων», στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στις 4 Φεβρουαρίου. Όπως ενημέρωσε επίσημα και η Super League, η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου, στις 15.30.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω του δικηγόρου της, Αργύρη Λίβα, ζήτησαν να γίνει δίωξη στον «δικέφαλο του Βορρά» με βάση τα άρθρα 4α και 4β του πειθαρχικού κώδικα. Κοινώς, να πέσει στο… τραπέζι η αφαίρεση βαθμών. Αρχικά, η δικαστής της έδρας τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει επέκταση της δικαστικής δίωξης, αλλά τελικά δέχθηκε το αίτημα της αναβολής. Παράλληλα, ο αθλητικός εισαγγελέας έχει ήδη λάβει στα χέρια του έγγραφο από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ζητούν την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Γεώργιος Λαΐνης,​ είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ για πράξεις που προβλέπονται ​και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 15 παρ. 4α, 25 παρ. 1 του πειθαρχικού κώδικα της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με αυτά τα άρθρα, ο «δικέφαλος» του Βορρά κινδυνεύει με πρόστιμο από 20.000 έως 100.000.

Το εν λόγω άρθρο του πειθαρχικού κώδικα αναφέρει:

«Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».

0014878877654