Πέντε χώροι για να παρακολουθήσεις ποδόσφαιρο στη Βαρκελώνη, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το «Καμπ Νου» ανάμεσα σε αυτούς, με 7 ευρώ ή λίγο παραπάνω.

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται την Ισπανία και πιο συγκεκριμένα τη Βαρκελώνη, σε περίπτωση που είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου, τα πρώτο μέρος που θα σκέφτονταν να επισκεφθούν θα ήταν το γήπεδο της Μπαρτσελόνα.

Αν πάλι κάποιος είτε δεν είναι και τόσο ποδοσφαιρόφιλος είτε δεν διαθέτει τόσα πολλά χρήματα, μπορεί και πάλι να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του. Κι αυτό γιατί υπάρχουν και κάποιες καλές ευκαιρίες για να παρακολουθήσουν άλλες ομάδες στη Βαρκελώνη, με τιμή που δεν ξεπερνά τα 7 ευρώ, δηλαδή μία κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

1.Πρώτη στάση η Β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα. Είναι η μόνη ομάδα της πόλης που αγωνίζεται στη Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Περιττό να πούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών αστεριών της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα πέρασε από εδώ, ενώ κι εκείνοι που δεν προωθούνται στη μεγάλη ομάδα πωλούνται σε κορυφαίους συλλόγους.

Το πιθανότερο είναι ότι θα δείτε κάποια μελλοντικά αστέρια με μόλις 8€, ενώ για την ομάδα κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν η είσοδος.

2. Camp del Centenari. Βρίσκεται 10 λεπτά με τα πόδια από την στάση του μετρό Μπανταλόνα Πομπέου Φάμπρα. Εκεί θα βρείτε την ομάδα της Μπανταλόνα.

Μετά από πολλά χρόνια στα πρόθυρα της εξαφάνισης, η συγχώνευση με την Unio de l’Esport Badaloni, της επέτρεψε να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της το 2002-03.

Το εισιτήριο για να παρακολουθήσεις αγώνα της ομάδας είναι μόλις 12 ευρώ.

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια προς τα νότια είναι μια όμορφη παραλία, σε περίπτωση που η σύζυγος και τα παιδιά δεν ενθουσιάζονται για την τρίτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

3.Estadi la Feixa Larga. Πάρτε την γραμμή 1 του μετρό μέχρι το τέλος και θα φτάσετε στο Νοσοκομείο de Bellvitge, απ ‘όπου σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων θα σας οδηγήσει στο γήπεδο της Hospitalet. Αυτό το στάδιο κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, και είκοσι χρόνια μετά φαίνεται ολοκαίνουργιο. Η είσοδος δεν κοστίζει τίποτα.

4. Estadio Municipal Nou Barris. Δεν είναι κάποιο ιδιαίτερο μια και το γήπεδο Del Centenari δεν είναι τόσο ετοιμόρροπο, καθώς σίγουρα έχει δει και καλύτερες ημέρες.

Ωστόσο, αν έχετε όρεξη κάποια Κυριακή μεσημέρι να βγείτε έξω, μπορείτε να πάρετε το μετρό και πιο συγκεκριμένα τη γραμμή 3 στη Via Julia και να στρίψετε δεξιά καθώς θα βγαίνετε.

Δέκα λεπτά αργότερα θα βρείτε το γήπεδο της Μοντανέσα, έναν σύλλογο, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της τοπικής κοινότητας.

5. Estadio Nou Sardenya. Στα μισά του δρόμου μεταξύ της Sagrada Familia και του Parc Guell, υπάρχει μια εξαιρετική τοποθεσία για όσους θέλουν να επισκεφθούν τα πιο συμβατικά τουριστικά αξιοθέατα, είναι το γήπεδο της Europa.

Αυτή η ομάδα έχει περάσει σχεδόν όλη την ύπαρξή της στην Tercera Ντιβιζιόν. Ωστόσο, το εκπληκτικό είναι πως έχει νικήσει την Μπαρτσελόνα όχι μία, αλλά δύο φορές στα τέλη της δεκαετίας του ’90 για να κερδίσει το Copa Catalunya.

Ωστόσο, αυτήν τη σεζόν τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποβιβαστεί στο περιφερειακό πρωτάθλημα Καταλονίας, μία κατηγορία που έχουν παίξει μόνο επτά φορές σε 84 χρόνια της ιστορίας τους.

Η είσοδος δεν θα σας κοστίσει παραπάνω από 10 ευρώ.

Πηγή: sday.gr