«Ο Αμπντούν μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ομάδα. Φυσικά και στον Ολυμπιακό». Τάδε έφη Ερνέστο Βαλβέρδε στις 3 Μαΐου του 2011.

Βλέπετε, εκτός από τον Βιεϊρίνια, την καρδιά του Βάσκου την είχε κλέψει και ο Αμπντούν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Το εκπληκτικό όμως είναι ότι ο Αλγερινός συμφώνησε στις 31 Αυγούστου… Η δε μεταγραφή του ανακοινώθηκε την πρώτη του Σεπτέμβρη!

Δίχως προετοιμασία (το μόνο που έκανε ήταν να παίζει σε μία ομάδα 8Χ8) έπεσε στα βαθιά. Το τι γιούχα άκουσε, δεν λέγεται… «Δεν έχω δείξει ακόμα ό,τι καλύτερο μπορώ να δώσω στην ομάδα. Το θετικό είναι ότι μέσα στην ομάδα απολαμβάνω της εμπιστοσύνης από τα άτομα που πρέπει και δουλεύω στο… 1.000% προκειμένου να εμφανίσω ξανά τον καλό Τζαμέλ. Σας λέω, όμως, ότι στο 1.000%… πιστεύω και στον εαυτό μου», είπε στις 12 του Δεκέμβρη, όταν ψιθυριζόταν ότι μπορεί να δοθεί μέχρι και δανεικός…

Ο Αλγερινός έμεινε στου Ρέντη. Και όχι μόνο έμεινε, αλλά έγινε και ο άνθρωπος των ειδικών και επικίνδυνων αποστολών. Το σερί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (7 σερί νίκες) συνδυάζεται με την αγωνιστική… έκρηξη του Αμπντούν. Καλό παιχνίδι με τον Εργοτέλη, γκολ στην Τούμπα, ασίστ στο Ηράκλειο, κερδισμένο πέναλτι και αποβολή αλλά και MVP με τον Αρη, γκολ στο ΟΑΚΑ. Μετά απ’ όλα αυτά ο Αμπντούν είναι και με τη βούλα ο δεύτερος «τρομοκράτης» του Ολυμπιακού μετά τον Τζεμπούρ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ρος (σ.σ.: ο Ποθάνκο). Δούλεψε μαζί μου και με βοήθησε αρκετά να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο. Επιπλέον, ο Φρανσουά Μοντέστο και ο Ράφικ Τζεμπούρ με στήριξαν πολύ και υπάρχει κι ο κύριος Σάββας (σ.σ.: Θεοδωρίδης) που ήταν κοντά μου. Εξυπακούεται ότι οφείλω την τωρινή μου κατάσταση, όπως είπα πιο πριν, και στον κόουτς, καθώς και σε όλα τα παιδιά μέσα στην ομάδα», είχε πει μετά το παιχνίδι με τον Αρη. Από τη γιούχα στην αποθέωση της Κυριακής… Με το σπαθί του! Βγήκε μπροστά στις πιο… αφιλόξενες έδρες του ελληνικού πρωταθλήματος…

ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΕΡΜΑ

Φαίνεται πως του πηγαίνει το ΟΑΚΑ και ο… Παναθηναϊκός. Ο Τζαμέλ Αμπντούν πέρυσι με την Καβάλα τρία γκολ πέτυχε όλα κι όλα. Τα δύο ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο 3′ το πρώτο κάνοντας ατομική προσπάθεια και πλασέ ανάλογο με το χθεσινό, αλλά στην άλλη εστία και το δεύτερο με πέναλτι. Κάποιοι είπαν πως ήταν πλασέ… Μιραλάς. Προφανώς δεν θυμόντουσαν το περσινό γκολ του Αλγερινού με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ»
Μαζί με τον Μέλμπεργκ ήταν ο μόνος που σταμάτησε για δηλώσεις χθες έξω από το ΟΑΚΑ. Oταν του είπαμε ότι έχει σκοράρει στις δύο πιο δύσκολες έδρες, μας είπε γελώντας «Ολα εντάξει… Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, φίλε μου. Τούμπα, Ολυμπιακό Στάδιο ή στον ΟΦΗ το πιο σημαντικό είναι το γκολ! Είμαι πολύ χαρούμενος για τον σύλλογο, τους φιλάθλους και εύχομαι να πάρουμε και το πρωτάθλημα. Ηταν μια καλή βραδιά και θα κοιμηθούμε καλά…».

ΜΙΑ ΑΣΙΣΤ ΛΙΓΟΤΕΡΗ

Δίχως να έχει τελειώσει η σεζόν και σε έναν πιο απαιτητικό σύλλογο ο Αμπντούν έχει σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις με αυτές στην Καβάλα. Εχει 4 γκολ (2 στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο) και έξι ασίστ (5 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο) ενώ πέρυσι είχε 3 γκολ και 7 ασίστ. Ο ίδιος πάντως ήθελε ν’ αφιερώσει το γκολ του ΟΑΚΑ σε δύο άτομα. «Στη γυναίκα μου και στο μωρό μου», είπε ο δεύτερος «τρομοκράτης» του Ολυμπιακού.

Πηγή: sday.gr