Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που υπάρχει ντέρμπι με σημαντικό διακύβευμα, το κλίμα μόνο ήρεμο δεν είναι. Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί και πολεμικό… Κάτι τέτοιο ίσως συμβεί και αυτήν τη φορά, καθώς Ολυμπιακός και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου, με το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη στο ενδιάμεσο να παρεμβάλλεται.

«Ερυθρόλευκοι» και «κιτρινόμαυροι» θα κοντραριστούν το τριήμερο 23-25 Ιανουαρίου, θα έρθει η μάχη πρωταθλήματος στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσει η ρεβάνς του ΟΑΚΑ, ξανά για το Κύπελλο, μεταξύ 6-8 του μήνα, με πιο πιθανή ημέρα μια εκ των 07/02 ή 08/02, καθώς δύσκολα θα οριστεί μεταξύ τους παιχνίδι σε διάστημα 48 ωρών.

Μετά τη διπλή κόντρα για το Κύπελλο, για την Ένωση θα ακολουθήσουν στις 11/02 το ματς με τον Αστέρα στην Καλογρέζα και στις 15/02 η πρώτη αναμέτρηση για τους «32» του Europe League με την Ντιναμό Κιέβου στην Αθήνα, ενώ για τον Ολυμπιακό υπάρχει μετά από τους διπλούς αγώνες με τον «δικέφαλο», παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και ενδιάμεσα δοκιμασία στην Τρίπολη, στις 28 Ιανουαρίου.

Η πρώτη «βολή» ενόψει των τριών ματς έφυγε… από το Λιμάνι, με τον Δημήτρη Αγραφιώτη, που εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό στη διαδικασία της κλήρωσης, να λέει: «Ο δρόμος του Κυπέλλου να μην είναι στρωμένος με Στυλιάρες». Αντίθετα, ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πειραιώτες κατήγγειλαν μέσω θέσης τους τη διαιτησία του ρέφερι από τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνανίας, λόγω της μη υπόδειξης πέναλτι στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Ένωση. Φάση που ήρθε στο 11ο λεπτό του ματς, ακριβώς ένα λεπτό πριν ο Λιβάγια ανοίξει το σκορ για τη νίκη της ομάδας του.