Όχι απλώς δεν φοβάται το κλίμα στο «Καραϊσκάκη», αλλά ο Μίρον Μάρκεβιτς θεωρεί πως θα λειτουργήσει θετικά για τους παίκτες της Μέταλιστ στην αυριανή ρεβάνς των «16» του Europa League απέναντι στον Ολυμπιακό.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την έδρα του Ολυμπιακού και την ‘καυτή’ ατμόσφαιρα. Δεν μας φοβίζει. Και στην Ουκρανία παίζουμε σε έδρες με μεγάλη πίεση προς την ομάδα. Πιστεύω πως το κλίμα στο γήπεδο θα μας κάνει καλό. Θα αγριέψουμε, θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, θα προσπαθήσουμε περισσότερο και θα είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο ματς», τόνισε.

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα παίξουμε επιθετικά, πάντα ατού μας είναι το επιθετικό παιχνίδι κι έτσι θα παίξουμε και στη ρεβάνς. Για μας δεν υπάρχει ό,τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι και κοιτάμε τη ρεβάνς. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλά διαβασμένος στο πρώτο παιχνίδι. Είδατε πόσο πιέσαμε και προσπαθήσαμε να σκοράρουμε. Οι αντίπαλοι κατάφεραν να σκοράρουν σε μία φάση κι αυτό δείχνει την ποιότητα της ομάδας αυτής», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις απουσίες των τιμωρημένων Έντμαρ και Κριστάλδο είπε: «Είναι βασικοί παίκτες και πολύ σημαντικοί για τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Όμως έχουμε παίκτες για να καλύψουμε το κενό και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, έστω και χωρίς αυτούς».

Ερωτηθείς αν ο αριστερός μπακ Φινίνιο, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, θα αγωνιστεί, απάντησε: «Δεν ξέρω, θα δούμε μετά την προπόνηση για το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος».

Όσο για το ποια εκ των γραμμών του Ολυμπιακού τον φοβίζει περισσότερο, ο Ουκρανός προπονητής δήλωσε: «Όλες οι γραμμές του Ολυμπιακού είναι δυνατές, αλλά πιστεύω πως η ρεβάνς θα είναι τελείως διαφορετική από το πρώτο ματς. Θα είναι, πιστεύω, ένα ματς ανοικτό και αρκετά επιθετικό και από τις δύο πλευρές».

Ο αριστερός μπακ της Μέταλιστ, Σεργκέι Πσενίτσνικ, τόνισε με τη σειρά του: «Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα και έχει καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Από τους παίκτες του ξεχωρίζω τον Τζεμπούρ και τον Φουστέρ. Πρέπει να τους προσέξουμε πολύ, αλλά γενικά να προσέξουμε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού. Σκοπός μας είναι να παίξουμε επιθετικά για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, αλλά δεν θα ανοιχτούμε. Θα προσέχουμε την άμυνά μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι για να πετύχουμε γκολ, να μη δεχτούμε και να πάρουμε την πρόκριση».

Πηγή: sport-fm.gr