Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και αμφίρροπα πρωταθλήματα στον κόσμο. Σίγουρα ωστόσο είναι από τα πιο «κινητικά» σε επίπεδο μεταγραφών κάθε περίοδο μιας και τα χρήματα που διακινούνται είναι τεράστια. Αυτές λοιπόν είναι 5 από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές τις Premier League για την περίοδο 2017-2018.
5.Χάρι Μαγκουάιρ (από Χαλ σε Λέστερ)
Ο Μαγκουάιρ είναι γνωστή περίπτωση εδώ και καιρό, αυτοί με καλή μνήμη μπορούν να θυμηθούν ειδικά μια ώριμη εμφάνιση του για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Φούλαμ στο κύπελλο πριν λίγα χρόνια. Ηταν ένα από τα λίγα φωτεινά στοιχεία της Χαλ της περσινής σεζόν και δεδομένου του τι συμβαίνει γενικά με τους νεαρούς Βρετανούς ποδοσφαιριστές, η Λέστερ απέκτησε έναν πολύ ικανό μέσο για το ποσό των 12 εκατ. λιρών. Εχει φανεί αφελής κάποιες στιγμές, η φάση με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο Anfield δεν ήταν όμορφη, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους της Premier League στη θέση του και θέλει να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο.
4.Ντέιβινσον Σάντσες (από Αγιαξ σε Τότεναμ)
Οταν η Τότεναμ αποφάσισε να σπάει το ρεκόρ της σε ό,τι αφορά τα λεφτά για μια μεταγραφή αποκτώντας έναν παίκτη με μόλις μία σεζόν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έμοιαζε σαν να πανικοβλήθηκε έπειτα από ένα καλοκαίρι χωρίς κινήσεις ουσιαστικά. Προφανώς δεν είναι έτσι πάντως, αφού ο Σάντσες δείχνει να είναι ένας πλήρης και σύγχρονος κεντρικός αμυντικός. Οι Spurs έχουν πάει σε κάποιους δύσκολους τόπους φέτος, όπως για παράδειγμα το Santiago Bernabeu, αλλά ο Σάντσες δεν έχει κάνει κάποιο λάθος. Είχε κάποιες δυσκολίες τις πρώτες μέρες μετά τον τραυματισμό του Αλντερβάιρελντ, αλλά προσαρμόστηκε γρήγορα στην αλλαγή αμυντικής τακτικής του Μαουρίσιο Ποκετίνο. Φανταστείτε αυτός ο 21χρονος με αυτή την τεχνική και τις άλλες ικανότητες, τι μπορεί να κάνει σε 2-3 χρόνια.
3.Εντερσον (από Μπενφίκα σε Μάντσεστερ Σ.)
Εχοντας κοστίσει 35 εκατ. λίρες και όντας στο ραντάρ των περισσότερων μεγάλων ομάδων, δεν είναι ένας παίκτης που δεν φαίνεται. Πρόκειται για την περίπτωση που ο σωστός παίκτης πάει στη σωστή ομάδα, αφού ο Εντερσον μοιάζει να έχει χτιστεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό: Να υπάρξει σε ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Το παιχνίδι με τα πόδια και η εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του είναι τα δυνατά του σημεία, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να κάνει κανέναν να παραβλέψει πόσο καλός τερματοφύλακας είναι. Οι πάσες του μπορεί να έχουν ξεκινήσει πολλές επιθέσεις της Σίτι, αλλά τα αντανακλαστικά του έχουν επίσης βοηθήσει για αυτό το μεγάλο αήττητο σερί. Η απόκρουση του πέναλτι στο Selhurst Park έρχεται αμέσως στο μυαλό, όπως και η διπλή απόκρουση σε Λουκάκου και Μάτα στο Old Trafford.
2.Ριτσάρλισον (από Φλουμινένσε σε Γουότφορντ)
Η ξεπερασμένη αντίληψη είναι ότι το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο είναι soft, μόνο κόλπα και posing. Οχι και τόσο… Οπως μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι ξενυχτούν, είναι πολύ σκληρό και οι παίκτες που ξεχωρίζουν σε αυτό είναι φτιαγμένοι από αυτό το ξύλο όταν έρχεται η ώρα να φύγουν. Ο Ριτσάρλισον για παράδειγμα: Σίγουρα αρκετά σκληρός για την Premier League και ευλογημένος με ρυθμό στο παιχνίδι του και πολύ καλή τεχνική. Η Γουότφορντ μπορεί να έχει αρχίσει να υποχωρεί προς την συνηθισμένη ρουτίνα της στη μέση της βαθμολογίας, αλλά η φόρμα του εξτρέμ της δεν έχει επηρεαστεί. Το μοντέλο ιδιοκτησίας της οικογένειας Πότσο με τρελό scouting στη Ν. Αμερική ποτέ δεν έχει δικαιολογηθεί περισσότερο από ό,τι σε αυτή την περίπτωση.
1.Μοχάμεντ Σαλάχ (από Ρόμα σε Λίβερπουλ)
Λίρα με λίρα, δεν υπάρχει καλύτερο deal από αυτό. Αυτό που όλοι πίστευαν μετά την μεταγραφή του Σαλάχ ήταν ότι αποκτήθηκε για να βοηθήσει στις αντεπιθέσεις και ότι για μια ομάδα που ήταν βασιζόταν τόσο πολύ στον Μανέ, ο Μοχάμεντ θα ήταν μια χρήσιμη δεύτερη επιλογή. Πέντε μήνες μετά την έναρξη της σεζόν, όμως, είναι ήδη πρωταγωνιστής και οι αδιάφορες εμφανίσεις του Μανέ, όπως και οι περιστασιακές απουσίες του, έχουν περάσει σχεδόν απαρατήρητες. Πιο εντυπωσιακό, ίσως, είναι η ταχύτητα με την οποία ο Σαλάχ προσαρμόστηκε στον τρόπο παιχνιδιού του Κλοπ και πόσο γρήγορα βρέθηκε η χημεία ανάμεσα στον ίδιο και τους άλλους επιθετικούς της ομάδας. Το γεγονός ότι έβαλε 17 γκολ στα πρώτα 19 ματς της Premier League πιθανότατα ξεπερνάει τις προσδοκίες και του Κλοπ, ενώ το όλο και πιο… μετριοπαθές ποσό των 36,9 εκατ. λιρών που χρειάστηκε για να αποκτηθεί, δίνει σίγουρα ένα χαστούκι στη φήμη του Μόντσι, του μεταγραφικού Τσάρου της Ρόμα.
Πήγη: gazzetta.gr