Με την απόκτηση του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, η Άρσεναλ βοήθησε τον ΠΑΣ Γιάννινα να ανεβάσει τόσο το κύρος του στο ελληνικό -ακόμη και στο ευρωπαϊκό- ποδόσφαιρο, ενώ με τα 2,1 εκατ. ευρώ που έβαλαν στα ταμεία τους οι Ηπειρώτες, σίγουρα θα νιώθουν πολύ πιο άνετα, ιδίως η διοίκηση με τις επόμενες κινήσεις της.

Δεν είναι τυχαία η χθεσινή ανακοίνωση της «γαλανόλευκης» ΠΑΕ, με την οποία ενημέρωνε ότι «είναι εξοφλημένες όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας σε δόσεις ρυθμίσεων, συμβολαίων και μισθών ποδοσφαιρικού τμήματος και προσωπικού μέχρι τις 31/12/2017».

Πάντως, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ και ο ίδιος ο Αλσατός τεχνικός ενδέχεται να επηρεάσουν και τις εξελίξεις σε μια άλλη ελληνική ομάδα, την ΑΕΚ με την υπόθεση του Αντρέ Σιμόες. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την Αγγλία, η Βαλένθια θέλει να αποκτήσει τον Φρανσίς Κοκελέν για τη μεσαία της γραμμή, έναντι 13,5 εκατ. ευρώ.

Εάν αυτό επιβεβαιωθεί και με μεταγραφή, τότε το όνομα του Αντρέ Σιμόες θα σταματήσει να αναπαράγεται στο ρεπορτάζ των «νυχτερίδων». Μπορεί από την ΑΕΚ να τονίζουν ότι δεν έχουν καμία επίσημη κρούση από τον ισπανικό σύλλογο, αλλά τα δημοσιεύματα από την ιβηρική χώρα είναι διαρκή.

Πάντως, ο Βενγκέρ, παρά το γεγονός ότι ο 26χρονος Κοκελέν είναι ένα από τα αγαπημένα του παιδιά, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι εκείνος ίσως πωληθεί.