Ενθουσιασμένος με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τους οποίους θεωρεί… διπλάσια ένθερμους από εκείνους της Μαρσέιγ, δήλωσε ο Φρεντερίκ Νιμανί μιλώντας στον γαλλικό Τύπο. «Θέλω να πείσω τον ΠΑΟΚ να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς μου. Μου αρέσει πολύ εδώ, είναι τρέλα. Είναι σαν τη Μαρσέιγ επί δύο», τόνισε ο 23χρονος επιθετικός.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Έμαθες καμία λέξη στα ελληνικά;

«Ναι, ξέρω κάποιες. Μπορώ να πω ‘γεια’ μεταξύ άλλων».

-Αποχαιρέτησες τη Μονακό. Να υποθέσουμε με την ελπίδα να μην ξαναγυρίσεις;
«Ναι, δεν ήταν εύκολα τας πράγματα για μένα εκεί. Στην αρχή της σεζόν, έπαιζα λίγο με τον Μπανίντ, αλλά με τον Σιμόνε ήταν αδύνατο. Έκανε μία επιλογή και τη σέβομαι. Ο Λάζλο Μπόλονι επικοινώνησε μαζί μου. Ήθελε να με δοκιμάσει γιατί δεν είχα παίξει για πολύ καιρό και πέτυχα τέσσερα γκολ σε ένα φιλικό».

-Είχες πετύχει έξι γκολ στη Ligue 1 τη σεζόν 2008/09 με τη Μονακό. Πώς εξηγείς αυτό που ακολούθησε;
«Είχα πετύχει αυτό τον αριθμό γκολ όταν ο Γκι Λακόμπ ήταν στον πάγκο. Στη συνέχεια ο Παρκ ήταν η πρώτη επιλογή στην επίθεση και ο προπονητής είχε επιλέξει το 4-5-1 από το 4-4-2. Συνέχισα να δουλεύω, αλλά κάποια στιγμή έσπασα. Έτσι ζήτησα να πάω στην Μπέρνλι, αλλά πήγα στο εξωτερικό πολύ μικρός και δεν ήμουν ψυχολογικά έτοιμος. Στη συνέχεια τραυματίστηκα».

-Σε τι αγωνιστική κατάσταση είσαι τώρα;
«Είμαι καλά. Αρχίζω να αισθάνομαι καλά. Θέλω να πείσω τον ΠΑΟΚ να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς μου. Μου αρέσει πολύ εδώ, είναι τρέλα. Είναι σαν τη Μαρσέιγ επί δύο».

Πηγή: sportfm.gr