Την πιο εμφατική νίκη της μέχρι τώρα στην σεζόν και ίσως την πιο ουσιαστικά πέτυχε η Μπαρτσελόνα μέσα στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι με σκορ 71-57. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν έτσι το δύο στα δύο στο Top-16 της Ευρωλίγκας και έγιναν το ακλόνητο φαβορί για τον την κορυφή του 8ου ομίλου. Κορυφαίοι Λόρμπεκ και Βάσκεθ, «άφαντοι» Παπαλουκάς και Σχορτσανίτης από την πλευρά των γηπεδούχων, που είχαν σε καλή βραδιά μόνο τους Λάνγκφορντ και Μάλετ.

Το ξεκίνημα της Μακάμπι ήταν πολύ καλό και η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 19-12 υπέρ της ομάδας του Μπλατ. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, η Μπαρτσελόνα πάτησε… γκάζι. Με τους Λόρμπεκ και Βάσκεθ να είναι κυρίαρχοι κάτω από τα καλάθια και να παίρνουν το επιθετικό κομμάτι στις πλάτες τους, άλλαξαν την εικόνα του ματς.

Μέχρι και την τέταρτη περίοδο, οι Ισραηλινοί ήταν μέσα στην διεκδίκηση της νίκης αλλά όταν οι «μπλαουγκράνα» αποφάσισαν να πάρουν το ματς, έκαναν ό, τι έπρεπε για να τα καταφέρουν.

Το τελικό 71-57 υπέρ της Μπαρτσελόνα την θέτει ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά στο 8ου γκρουπ και δείχνει ότι όσο τα κρίσιμα πλησιάζουν, τόσο η απόδοση των «μπλαουγκράνα» σταθεροποιείται σε υψηλά στάνταρ.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 29-29, 42-44, 57-71

Mακάμπι
: Παπαλουκάς 2, Χέντριξ 8, Σμιθ 2, Μπλού 6, Ελιγιάχου, Μάλετ 12, Μπάρστεϊν, Οχαγιόν 6, Σχορτσανίτης 4, Λάνγκφορντ 17

Μπαρτσελόνα:
Σάδα 4, Χουέρτας 5, Ναβάρο 5, Πέροβιτς 4, Βάσκεθ 14, Ουάλας 3, Ίνγκλς 13, Λόρμπεκ 18, Έιντσον 5, Μάικλ