Λίγες μόλις ημέρες μετά την ήττα του Τζαμαϊκανού σπρίντερ στη Στοκχόλμη, που ήταν η πρώτη μέσα σε δύο χρόνια, ήρθε και το… μαντάτο από τον μάνατζέρ του, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο νεαρός πρωταθλητής πρέπει να σταματήσει τους αγώνες, αν δεν θέλει να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα στο μέλλον.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σιμς, ο Μπολτ υποβλήθηκε σε μια σειρά από εξετάσεις στο Μόναχο, με τον γιατρό του να αναφέρει ότι χρειάζεται επειγόντως ξεκούραση εξαιτίας των έντονων ενοχλήσεων που αισθάνεται στη μέση. Σε διαφορετική περίπτωση είναι ορατό το ενδεχόμενο το πρόβλημα να «χτυπήσει» και στα πόδια.

Ο τραυματισμός που αντιμετώπισε πριν από μερικούς μήνες στον αχίλλειο τένοντα δείχνει να έχει ξεπεραστεί, ωστόσο ο Τζαμαϊκανός χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής είναι αναγκασμένος να κάνει ένα διάλειμμα, τουλάχιστον για το υπόλοιπο της σεζόν.

Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μετάσχει στα επόμενα μίτινγκ της σειράς «Diamond League» της IAAF σε Ζυρίχη και Βρυξέλλες, ενώ η πολυαναμενόμενη κόντρα του με τον Τάισον Γκέι και τον Ασάφα Πάουελ, παίρνει παράταση.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος… Όμως το 2011 και το 2012 είναι δύο πολύ σημαντικές χρονιές κι ελπίζω να επιστρέψω δυνατός και υγιής», σχολίασε ο Μπολτ.

Πηγή: gazzetta.gr