Εντιν Τζέκο όπως πριν από 13 αγώνες! Τότε που είχε σκοράρει για τελευταία φορά ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι. Περασμένα ξεχασμένα όμως με τον Τζέκο να σκοράρει στο εκτός έδρας ματς της 21ης αγωνιστικής κόντρα στη Γουίγκαν και να χαρίζει στη Σίτι τη νίκη με σκορ 1-0. Μόνοι πρώτοι ξανά οι «πολίτες» στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ά Ημίχρονο
Με τον Σίλβα σε κέφια ξεκίνησε η Μάντσεστερ Σίτι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά η επιθετικότητά της δεν πτόησε τη Γουίγκαν που λίγο έλειψε να ανοίξει πρώτη το σκορ σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή των «πολιτών» πριν τη συμπλήρωση του πεντάλεπτου. Στο 5΄ ήταν και η πρώτη καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων πάντως με την κεφαλιά του Τζέκο να περνά λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι από το 15’ και μετά ανέλαβαν ολοκληρωτικά τα ηνία του αγώνα, πίεσαν και κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ με κεφαλιά του Έντιν Τζέκο στο 22’ προς τα πίσω έπειτα από γύρισμα του Σίλβα που πρόσθεσε μία ακόμη ασίστ στο ενεργητικό του. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να ανεβάσουν στροφές χωρίς να καταφέρουν να διαπεράσουν την αμυντική γραμμή της Σίτι και με μόλις τρεις τελικές στην εστία δεν θα μπορούσαν να περιμένουν και πολλά.

Β’ Ημίχρονο
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν το ημίχρονο των τερματοφυλάκων και αρχικά του Αλ Χαμπσί που έβγαζε ότι πήγαινε στην εστία ήταν μακρινό σουτ του Σϊλβα, είτε σουτ στο γάμα από τον Τζέκο είτε τετ α τετ του Αγουέρο. Αλλά από την άλλη και ο Χαρτ δεν πήγαινε πίσω που ήταν εντυπωσιακός σε δύο στιγμές που χρειάστηκε με κορυφαία το τετ-α-τετ του ΜακΚάρθι στο 70’, αποσοβώντας τον κίνδυνο.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Γουίγκαν προσπάθησε να ανεβάσει στροφές αλλά αναγκαστικά άφηνε και κενά πίσω με τη Σίτι να τα εκμεταλλεύεται άριστα δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, αλλά και σπαταλώντας τες επίσης. Είτε ο Αλ Χαμπσί απέκρουε είτε ο Αγουέρο σούταρε άουτ ή έκανε το κάτι παραπάνω που δεν στοίχησε ωστόσο στην ομάδα του με το τελικό 1-0 να παραμένει ως το τέλος.

Συνθέσεις Ομάδων

Γουίγκαν: Αλ Χαμπσί, Αλκαράζ, Κάλντγουελ, Σταμ, Φιγκερόα, ΜακΚάρθι, Κρουσάτ (68΄Ντι Σάντο), Μόουζες, Γκόμεζ (81’ ΜακΜάναμαν), ΜακΆρθουρ (68’ Γουάτσον), Ρονταγέγκα

Πάγκος: Πολίτ, Γκοχουρί, Μπόις, Σάμον

Μαν.Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Σάβιτς, Κλισί, Μίλνερ, Μπάρι, Νασρί (74’ Ντε Γιονγκ), Σίλβα (81’ Ονουόχα), Τζέκο, Αγουέρο (91’ Τζόνσον)

Πάγκος: Παντίλιμον, Κολάροφ, Ρεκίκ, Χάργκριβς

Πηγή: sportfm.gr