Η μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος ακούει στο όνομα Μάρκο Μαρκόφσκι και έχει βαλθεί να τρελάνει άπαντες, αφού σκοράρει τόσο συχνά όσο ο Σεμπάστιαν Λέτο!

Μπορεί ο Αργεντινός του Παναθηναϊκού να είναι εκείνος που προηγείται στην κατάταξη των σκόρερ με 14 γκολ, αλλά και ο Σέρβος της Ξάνθης δεν πηγαίνει πίσω, αφού με τα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στον Εργοτέλη έφτασε τα 8 στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 5η θέση της κατάταξης.

Ωστόσο, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα, η διαφορά μεταξύ τους δεν είναι και τόσο μεγάλη, αφού ο Μαρκόφσκι με τα δύο αυτά τέρματα έφτασε το ποσοστό του στο ένα γκολ ανά 3,1 προσπάθειες μέσο όρο, την στιγμή που ο «Σέμπα» σκοράρει κάθε 3 προσπάθειες, με, πάντα, πρώτο στην κατάταξη τον Μάρκο Πάντελιτς (με το εκπληκτικό 1/1,8 γκολ).

Συγκεκριμένα, ο στράικερ της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη, σε 25 τελικές προσπάθειες, έχει στείλει οχτώ φορές την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο πολυσύνθετος «πράσινος» επιθετικός, σε 42 τελικές προσπάθειες, έχει «ματώσει» 14 φορές τις αντίπαλες εστίες.

Πάντως, αυτές οι επιδόσεις του φορ των Ακριτών δεν θα έπρεπε να αποτελούν έκπληξη, αφού αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του στην Football League, τόσο με τη φανέλα της Καλλιθέας, όσο και με εκείνη της Δόξας Δράμας.

Για του λόγου τα αληθές, εκτός από τα οχτώ τέρματα που έχει πετύχει φέτος, οι προηγούμενες χρονιές ήταν εξίσου παραγωγικές, με τρανό παράδειγμα την περσινή όπου με τη φανέλα της Δόξας Δράμας σκόραρε 18 φορές και αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ στη Football League πίσω από τον Μπακαγιόκο του ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, συνολικά έχει σκοράρει περισσότερες από 60 φορές στην καριέρα του στην Ελλάδα!

Πηγή: sday.gr