Τα χτυπήματα που δέχεται ο Λέτο και δεν… κιτρινίζονται εν αντιθέσει με τις κάρτες που δέχεται ο Αργεντινός στα λιγοστά φάουλ που έχει υποπέσει, σχολίασε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

«Αναρωτιέμαι γιατί γίνεται αυτό», είπε ο Πορτογάλος, αφήνοντας τις αιχμές του.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε επίσης για τις διακοπές των Χριστουγέννων και πόσο επηρεάζονται οι ομάδες αλλά και τον βασικό στόχο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην τηλεόραση της Nova.

-Σας έλειψε καθόλου ο πάγκος;
«Πρόκειται για καταστάσεις που πραγματικά δεν έλπιζα και δεν ήθελα να συμβούν δυστυχώς όμως τα μικρόβια αποδείχτηκαν πιο δυνατά από μένα! Κατά τη διάρκεια της δικής μου απουσίας, ωστόσο, όλοι ήταν παρόντες με θετικό πνεύμα. Ξεπεράσαμε τα προβλήματα, δουλέψαμε σωστά και πετύχαμε τρεις σημαντικές νίκες. Τώρα είμαι εδώ, για να συνεχίσουμε τη μάχη για τον τελικό μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα».

-Πόσο επηρεάζει η διακοπή του πρωταθλήματος την ομάδα και το ρυθμό της; Φοβάστε την πιθανότητα χαλάρωσης λόγω των εορτών;
«Μια διακοπή 6-7 ημερών μπορεί να δημιουργήσει κάποιο θέμα, όμως πρέπει να πω ότι οι διακοπές χρειάζονται. Είναι αναγκαίες, κυρίως για την ψυχική και πνευματική ηρεμία των ποδοσφαιριστών. Άλλωστε είναι μια κοινή πρακτική σε όλες τις χώρες, με εξαίρεση την Αγγλία. Εμείς ξεκινάμε το νέο έτος, έχοντας να παίξουμε οχτώ παιχνίδια σε ένα μήνα. Για το πρόγραμμα αυτό δεν φταίει η ομάδα, αλλά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Τώρα, αν η ομάδα επιστρέψει καλύτερη ή όχι, αυτό θα το δούμε στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν. Πρέπει να πω ότι από τις 8 Ιανουαρίου θα λείψει από την ομάδα και ο Καντέ ό οποίος θα συμμετέχει με την εθνική ομάδα του Μάλι στο Κόπα Άφρικα. Όπως είπα και πριν, αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε».

-Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Αγρίνιο χωρίς τον Λέτο που αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί στο συγκεκριμένο ματς αλλά και τους Κουίνσι και Ρούντολφ. Πόσο αλλάζουν τα πλάνα;
«Κανένας δεν μπορεί να μαντέψει εκ των προτέρων τι τραυματισμοί και τι καταστάσεις μπορεί να προκύψουν στο μέλλον και εγώ βεβαίως δεν μπορούσα ένα μήνα πριν, όταν έπρεπε να επιλέξουμε σε ποιον από τους τέσσερις επερχόμενους αγώνες δεν θα συμμετείχε ο Λέτο, τι προβλήματα θα αντιμετωπίζαμε σήμερα.

Αναφορικά με την ομάδα την οποία θα παρατάξω, αυτό έχει να κάνει με τη λογική με την οποία επιλέγω κάθε φορά, προκειμένου να βρω τις κατάλληλες λύσεις. Είναι προφανές ότι στο ποδόσφαιρο αλλαγές μπορεί να προκύψουν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Βεβαίως, οι τραυματισμοί της τελευταίας στιγμής, όπως αυτοί του Ρούντολφ και του Κουίνσι δεν είναι το καλύτερο σενάριο που μπορεί να μας τύχει.

Καλούμαστε ωστόσο, να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα αξιοποιώντας τις λύσεις και τους ποδοσφαιριστές που είναι διαθέσιμοι τη δεδομένη στιγμή. Αυτό που ήταν και παραμένει σημαντικό είναι η νίκη. Παίζουμε για να κερδίσουμε. Δεν θα έλεγα ότι το πρόβλημα εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα είναι ο Λέτο. Το πρόβλημα είναι οι δύο τραυματισμοί που έχουν προκύψει. Με αφορμή την αναφορά σας στο Λέτο, ωστόσο θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν μπορώ να ξέρω γιατί και πως ο Σεμπάστιαν πήρε αυτή την κάρτα. Αυτό που αναρωτιέμαι δηλαδή είναι γιατί ένας παίκτης επιθετικός πάνω στον οποίο πέφτουν συνεχώς όλοι οι αντίπαλοι και του κάνουν φάουλ να είναι εν τέλει εκείνος ο οποίος τιμωρείται με κάρτα αντί αυτών που τον χτυπούν».

-Τι εικόνα έχετε για τον Παναιτωλικό που είναι νεοφώτιστος και τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει αυτόν τον αγώνα;
«Είναι μια ομάδα η οποία έχω δει πως διαθέτει ποιότητα, καλούς ποδοσφαιριστές και κάποια εμπειρία. Είναι προφανές ότι εναντίον μας θα κοιτάξει να κάνει ένα παιχνίδι πολύ πιο επιθετικό σε σύγκριση με αντίστοιχα παιχνίδια εναντίον άλλων αντιπάλων. Δεν εννοώ φυσικά ότι ο Παναιτωλικός θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του αλλά η συγκεκριμένη ομάδα θα έχει και ένα επιπλέον κίνητρο αντιμετωπίζοντας εμάς. Εμείς από την πλευρά μας θα παίξουμε σύμφωνα με τη δική μας λογική και τη μέχρι τώρα πορεία μας και θα επιδιώξουμε την νίκη με όλες μας τις δυνάμεις. Θα είναι ένας αγώνας δύσκολος, όπως όμως δύσκολοι είναι όλοι οι αγώνες που δίνει ο Παναθηναϊκός, είτε παίζει εντός, είτε εκτός έδρας».

Πηγή: sport-fm.gr